Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af

11 maart 2019 Bron: Sofacompany
Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af
Ronde spiegels, stoelen, tafels: cirkelvormige meubels en deco-accessoires hebben de interieurwereld veroverd. Zachte glooiingen zorgen voor een speels effect en creëren instant sfeer. Een trend die het Deense meubelmerk Sofacompany duidelijk niet onder stoelen of banken steekt want heel wat van hun recente designs zijn gezegend met voluptueuze vormen.

Pinterest paleis met poefjes

Hét ronde interieur-item bij uitstek? De poef natuurlijk! Gezelligheid troef met één of meerdere van deze meubels in huis want het is niet alleen een supercomfy item om op te zitten, je kan het ook gebruiken als voetenbank, salontafel of bijzettafel. De prijs voor de meest Pinterestwaardige poef? Die gaat ongetwijfeld naar diegene waar je je favoriete eyecatcher zoals een designboek of een gouden tray met deco-accessoires op uitstalt. Wie het eerder functioneel wil houden, kan de poef zelfs inschakelen als een tafeltje om je wasgoed op te vouwen.

Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af

Rock & rond

Dat gebogen vormen helemaal rock & roll zijn, bewijst Sofacompany met haar gloednieuw design ‘Flora’: een prachtig eenzitje met organische vorm bestaande uit ronde, zachte lijnen. Ze verzachten de ruimte en nodigen uit tot een gesprek. De rugleuning lijkt het zitgedeelte romantisch te omarmen wat erg knus oogt. Of wat dacht je van de ‘hygge’ vibe van Ellis? Een design dat staat voor flexibiliteit want de zetel kan aangepast en uitgebouwd worden op maat van je familie. De voluptueuze vormen van het zitgedeelte en de kussens die rusten op sobere, slanke pootjes geven je huiskamer bovendien een moderne en elegante look.

Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af

Tafeltje rond

De nieuwe Margaret tafeltjes van Sofacompany weten maar liefst 4 trends in één item te vervatten. Uiteraard de ronde vorm maar ook de mix & match van verschillende materialen (rotan en metaal) én de opbergruimte onderaan maken dit item tot een multifunctioneel en hip design. Je bent dus allesbehalve ‘koekerond’ als je deze designmeubels integreert in je leefruimte.

Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af

Afronden met Lexi

Niet enkel ronde tafels zijn een hit, ook eetstoelen worden meer en meer gekenmerkt door gebogen lijnen. Zo ontdek je in de nieuwe lente-collectie van Sofacompany de ‘Lexi’, een stoel met luchtig en licht ontwerp en prachtige poten. De unieke details in combinatie met een eenvoudig, functioneel en karakteristieke uitstraling is het toonvoorbeeld van echte Deense eenvoud.

Interieurtrend 2019: Meubels met een hoek af

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo