Je woonkamer een vrolijke tint geven

27 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Je woonkamer een vrolijke tint geven
Ben jij een beetje uitgekeken op het interieur in je woonkamer? Tijd voor een make-over! Maar van welke kleuren houd je zelf? En welke kleuren en stijlen zijn trendy? De woontrend van 2019 wordt gevormd door frisse kleuren in huis die zorgen voor een vrolijk interieur. Helemaal leuk om nu in de lente te kiezen voor een kleuren met een optimistische en levendige uitstraling. Hieronder geven we je enkele voorbeelden van hoe jij je woonkamer een vrolijke tint kan geven.

Muren in een vrolijke, trendy kleur

De grootste oppervlakte in je woonkamer vormen de muren. Wil je je woonkamer een vrolijke tint geven, kies dan dus voor een opvallende en trendy kleur op een of meerdere wanden. Wie voor een fris en levendig interieur kiest, moet kleur bekennen! Trendy kleuren dit jaar zijn felle, frisse geeltinten en allerlei tinten blauw. Daarnaast kun je ook kiezen voor fel oranje, roze of rood. Vind je het wat saai om de muren een egale kleur te geven (ook al is die lekker vrolijk), dan kun je natuurlijk ook een of meerdere wanden van kleurrijk behang voorzien. Door dit goed te matchen met de kleur op de overige wanden, kun je in je woonkamer een extra speelse sfeer creren.

Een vrolijke en persoonlijke sfeermaker aan de muur

Vind je het wat teveel werk om de muren van de woonkamer van een andere kleur of nieuw behang te voorzien? Dan zijn er ook andere manieren om de muren een vrolijke uitstraling te geven. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een opvallend schilderij met felle kleuren. Ook een foto op canvas (eventueel met een kleurfilter in een trendy kleur eroverheen) is een echte sfeermaker, die in je woonkamer ook nog eens zorgt voor een persoonlijke noot.

Meubels in vrolijke kleuren

Naast de wanden en dingen die je daaraan hebt hangen, wordt het interieur in je woonkamer sterk bepaald door de aanwezige meubels. Ook hier geldt dat je best mag kiezen voor vrolijke en felle kleuren. Let er echter wel op dat het niet in combinatie met felle wanden teveel wordt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale vloer- en wandkleur, maar dan wel een bankstel neerzetten in een kleur die er echt uitspringt. Denk hierbij aan felgeel, rood of een trendy blauwe kleur.

Accessoires in een vrolijke kleur

Een vrolijke tint in je woonkamer kun je ook creren met woonaccessoires en functionele artikelen in frisse kleuren. Het lijken details, maar ook prullenbakken, spiegels en lampen kunnen een woonkamer behoorlijk opfleuren.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo