Decoratie

Woontrends: kies voor persoonlijke wanddecoratie

Woontrends: kies voor persoonlijke wanddecoratie
Benieuwd naar de woontrends omtrent persoonlijke wanddecoratie voor 2018/2019? Lees in dit artikel meer over inwisselbaar fotodoek, foto op canvas en meer. Net als bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie is het uitzoeken van mooie wanddecoratie belangrijk om van jouw woning echt je eigen plek te maken. Hoe modern, landelijk, rustiek of retro je woning ook is ingericht, wanneer er geen persoonlijke touch te vinden is kan een woning van iedereen zijn. Persoonlijke wanddecoratie maakt jouw huis dus af, maar waar moet je voor kiezen en welke trends zijn er op het gebied van persoonlijke wanddecoratie? In dit artikel lees je meer over onder andere een eigen foto op canvas, inwisselbaar fotodoek en andere trends op het gebied van wanddecoratie dit jaar.

Inwisselbaar fotodoek met jouw favoriete foto

Dit jaar zien we een nieuwe vorm in het gebruik van canvas voorbij komen: jouw eigen foto’s op inwisselbaar fotodoek. Dat houdt in dat je een standaardlijst met de nodige accessoires bestelt waarbij je meerdere doeken met op ieder doek een andere afbeelding kunt aanschaffen. Kun je bijvoorbeeld niet kiezen welke vakantiefoto of welke familiefoto je aan de muur wilt hebben? Met inwisselbaar fotodoek op canvas is dat dus verleden tijd! Kies bijvoorbeeld voor vier verschillende foto’s zodat je ieder seizoen een andere afbeelding aan de muur hebt hangen. Het grote voordeel van inwisselbaar fotodoek is dat vrijwel iedereen het doek met gemak snel kan vervangen. De lijst is op basis van een kliksysteem open en dicht te maken waarbij je het doek zelf in de lijst kunt voegen. Een ander groot voordeel van inwisselbaar fotodoek is dat je wanneer je maar wilt een nieuwe foto aan de muur kunt hangen zonder dat je daarbij direct een compleet nieuw fotoproduct met lijst hoeft aan te schaffen. Dergelijke fotodoeken komen in diverse afmetingen, van groot naar klein.

Persoonlijk fotobehang

Een andere wanddecoratie trend die we steeds vaker terug zien is het (persoonlijke) fotobehang. Steeds meer aanbieders omtrent wanddecoratie bieden deze bijzondere vorm van decoratie aan. Met fotobehang kun je een complete muur of een groot deel van een muur behangen met je favoriete foto of afbeelding. In diverse webshops kun je vaak kiezen uit standaard afbeeldingen, maar hoe te gek is het om een eigen afbeelding te kiezen? Bij persoonlijk fotobehang is het wel aan te raden om te zorgen dat het geheel niet te heftig wordt. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als wanneer je ervoor kiest om één wand in een felle kleur te schilderen of met geprint behang te behangen: combineer het met effen en rustige kleuren muren in een ruimte zodat het niet te druk wordt. Op die manier kun je van een saaie ruimte een hele leuke én persoonlijke ruimte maken. Fotobehang is bijvoorbeeld leuk op een (kinder)slaapkamer, een kantoortje of in een zithoek.

Meerdere foto’s op canvas

Naast bovenstaande trends kun je natuurlijk ook altijd nog gaan voor meerdere foto’s op canvas aan de muur. Kun je niet kiezen tussen meerdere foto’s en wil je meer dan slechts één foto op een inwisselbaar fotodoek aan de muur? Dan is het aan te raden om zelf een collage te maken met meerdere foto’s op canvas. Hierbij is het wel leuk om foto’s te kiezen die bij elkaar passen: kies bijvoorbeeld voor meerdere foto’s van een zomervakantie of ga juist voor persoonlijke kiekjes uit één seizoen. Op die manier creëer je toch een soort eenheid aan de muur, ook al zijn het wel verschillende foto’s. Hierbij is het ook zeker een aanrader om te kiezen voor foto’s in verschillende formaten en vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar vierkante foto’s op canvas in combinatie met foto’s op een rechthoekig canvas? Bij de meeste webshops kun je je eigen afmetingen kiezen zodat de foto’s precies op de muur passen waar jij ze wilt.

Overige wanddecoratie trends

Natuurlijk zijn er nog meer trends op het gebied van persoonlijke wanddecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld ook je favoriete plaatjes af laten drukken op aluminium of op hout. Kijk hierbij goed naar je eigen inrichting en kies op basis daarvan het materiaal waar je de foto op wilt laten afdrukken. Het grote voordeel van canvas is echter dat dit materiaal in vrijwel ieder huis past, ongeacht het soort interieur. Daarnaast is dit materiaal duurzaam, in verhouding voordelig en van hoge kwaliteit. Heb jij nog andere tips voor een persoonlijke touch in je woning? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Ook interessant