IdeeŽn voor leuke decoratie aan de muur

6 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
IdeeŽn voor leuke decoratie aan de muur
Een kale muur in de woonkamer, slaapkamer of hal Ė wat doe je ermee? Opfleuren natuurlijk! Een lege wand gaat namelijk al snel vervelen. In dit artikel delen we 6 leuke decoratie ideeŽn die de saaie muur meteen opvrolijken. Er staat vast een toffe optie tussen voor jouw woonstijl.

Behang met opvallende print

Behang is een hele bekende variant van muurdecoratie. Toch vergeten veel mensen hoe mooi dit kan zijn. Het is helemaal niet nodig om de complete ruimte te beplakken. Met ťťn wand of zelfs maar een strook behang krijg je al een heel leuk resultaat. Kijk eens naar de opvallende prints en stap uit je comfortzone!

Foto op canvas

Fotoís zorgen voor een persoonlijke twist in je interieur. Je kunt natuurlijk een paar fotolijstjes op de kast zetten, maar het is ook gaaf om het te gebruiken als wanddecoratie. Laat bijvoorbeeld een foto op canvas drukken. Hang een grote print boven de bank of maak een speelse collage met meerdere fotoís. Wees creatief! Ook tof: combineer verschillende materialen met elkaar. Denk aan canvas, een foto op aluminium, hout en een paar eenvoudige posters. Deze mix maakt het geheel erg interessant.

Spiegel met bijzondere lijst

Spiegels zijn altijd een goed idee. Het laat een ruimte groter lijken, het oogt chic en het is erg praktisch. Vooral in een gang of hal komt een spiegel goed van pas. Om de kale muur echt op te fleuren, kies je voor een spiegel met een bijzondere lijst. Een zwart metalen frame past perfect bij een industrieel interieur en een gouden omlijsting geeft de wand juist een elegante look. Wil je niet boren in de muur? Dan kun je een spiegel op een lage kast zetten en tegen de wand aan laten steunen. Superleuk met een plantje ernaast!

Planten aan de muur

Bevestig een rek of een bak aan de muur zodat je hier planten in kunt zetten. Wissel verschillende soorten met elkaar af. Een hangplantje is zeker een aanrader! Hiermee bedek je meteen een groter gedeelte van de kale wand. Let er wel altijd op dat de bakken of potjes waterdicht zijn.

Wandplanken met decoratie

Wandplanken zijn praktisch en decoratief tegelijk. Het is geschikt voor kleine woonaccessoires, souvenirs van vakantie of fotolijstjes. Je kunt de planken daarnaast gebruiken als extra opbergruimte. Bijvoorbeeld voor boeken, servies of kleine potjes met kruiden in de keuken. Ook deze wanddecoratie is verkrijgbaar in allerlei stijlen. Van stoer of landelijk tot ontzettend romantisch.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo