Dit zijn de trends voor wanddecoratie in 2020

Bron: Bouw & Wonen
Dit zijn de trends voor wanddecoratie in 2020
Veel mensen krijgen aan het eind van een jaar de kriebels om de inrichting van hun huis volledig om te gooien. Ook zien we het steeds meer dat Nederlanders hun eigen woning verbouwen. Een van de redenen daarvan is dat het tegenwoordig lastig is om aan een nieuw huis te komen. Met een verbouwing, een verandering in het interieur of een lik verf aan de muur voelt je woning vaak weer als nieuw aan. Wat ook mee kan spelen, is dat er in het laatste kwartaal van een jaar al allerlei woontrends voor het nieuwe jaar te bekijken zijn. Heb je ook zin in een nieuwe look van je woonkamer, slaapkamer of kantoortje? In dit artikel hebben we dé trends voor wanddecoratie in 2020 voor je verzameld. Alleen al met het veranderen van wat je aan wand hangt, kan je woning als nieuw voelen.

Hoe wordt het stijljaar 2020?

Voordat we meer vertellen over trends omtrent wat je aan je muren kunt hangen, is het interessant om te kijken naar hoe het stijljaar 2020 er überhaupt uit gaat zien. Welke thema’s zien we terug in woningen en wat mag dus absoluut niet ontbreken in jouw interieur? Iets wat we het afgelopen jaar ook al zagen in het interieur is het verlangen naar een duurzaam leven. Steeds vaker zien we natuurlijke materialen en stoffen in huizen, waarbij de nadruk wordt gelegd op bewust(er) leven. Liever zijn voor de wereld, bewust zijn van wat je voetafdruk op aarde is en weten wat de gevolgen zijn van bepaalde stappen. Dat past natuurlijk helemaal in deze tijd waarin men alsmaar meer te weten komt over wat duurzaamheid kan doen voor het milieu. Een bijzondere en vooral opvallende combinatie hierbij is het vele gebruik van felle en warme kleuren. Dit soort trends zien we ook terug in de wanddecoratie van 2020.

Persoonlijkheid staat voorop

Persoonlijke wanddecoratie maakt, net als andere jaren hiervoor, een ruimte vaak helemaal af. Het is dus niet zo gek dat we die persoonlijke touch ook dit jaar weer zien binnen de trends voor wanddecoratie. Deze trend kun je volledig op je eigen manier invullen: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de mooiste foto’s op canvas af te laten drukken. Of je gaat voor een ander foto product, zoals een foto op een inwisselbaar doek of op aluminium. Iets wat we dit jaar ook veel terug gaan zien, zijn persoonlijke foto’s op fotobehang. Je kunt namelijk je eigen mooiste foto’s laten afdrukken op een heel behang. Kies voor een prachtig natuurplaatje dat je ooit geschoten hebt of ga voor een andere herinnering die je voor langere tijd op de muur wilt vereeuwigen. Waar je ook voor kiest: persoonlijkheid staat ook in 2020 centraal. Ga daar op een creatieve manier mee om en je hebt een hele bijzondere toevoeging aan een ruimte.

Dit zijn de trends voor wanddecoratie in 2020

Botanische trend aan de muur

Nu we het toch hebben over fotobehang aan de muur: je kunt tegenwoordig ook kiezen voor ‘standaard’ fotobehang, waarbij je dus niet hoeft te gaan voor een eigen foto. Dat is voor sommige mensen net iets gemakkelijker kiezen, omdat zo’n bestaande foto vaak al van hoge kwaliteit is. Wat nu helemaal hip is, is de natuurlijke trend aan de muur. Zoals we hierboven beschreven, is duurzaamheid in combinatie met ecologische en natuurlijke materialen niet meer weg te denken uit het huis van de toekomst. Hoe kun je dat beter benadrukken dan een heel bos of een ander moment uit de natuur op je muur te behangen? Een extra tip hierbij is dat het aan te raden is om ervoor te kiezen dat je één muur met dergelijk ‘druk’ behang maakt. Op die manier ligt de focus op die muur en zorg je met overige witte muren ervoor dat de rest van de ruimte rustig blijft.

Rotan en riet als wanddecoratie

In deze zelfde trend is het leuk om ook eens te kijken naar passende decoratie, naast je eigen persoonlijke wanddecoratie en mooiste foto’s. Het is namelijk wel extra passend om natuurlijke materialen aan je muur te hangen. Hierbij kun je net dat stapje verder gaan dan foto’s in een houten lijstje of foto’s af laten drukken op hout. Helemaal hip zijn bijvoorbeeld katoenen en linnen doeken met bohemian print in natuurlijke kleuren of juist in felle kleuren. Bij zo’n boho inrichting waarbij de nadruk ligt op ecologische producten zien we ook vaak dat er gebruik wordt gemaakt van veel riet en rotan aan de muur. Hartstikke hip zijn bijvoorbeeld rieten manden, rotan platen en/of bamboe mandjes die je in combinatie met elkaar als een soort creatieve wirwar aan de wand hangt. Ga hierbij het liefst voor verschillende kleuren riet, rotan of bamboe zodat je een mooi natuurlijk geheel creëert.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo