Decoratie

Fotobehang voor een spectaculair effect

Fotobehang voor een spectaculair effect
Wandbekleding in Airtex
Heb je thuis een grote wand waar je nog niet precies weet wat mee te doen? Wil je graag iets bijzonders in huis halen met een nieuwe trend? Ga voor een fantastische look met fotobehang.

Met fotobehang creëer je echt iets speciaals in een ruimte. Een simpele wand wordt opeens het middelpunt van het interieur. Doordat je je eigen afbeelding kan uitkiezen wordt het ook echt een expressie van je eigen stijl.

In dit artikel vertellen we je waarom fotobehang zo fantastisch kan zijn, hoe het precies werkt en hoe je het mooi aanbrengt in huis.

Waarom fotobehang?

Het interieur van je huis is vaak een verlengstuk van jezelf. Traditioneel gezien waren de wanden van een huis puur functioneel, iets om de kamer af te bakenen en waar je wellicht met een kleurtje of wat structuur een accent aan kan geven.

Steeds meer echter beginnen wanden deel van de indeling van het huis te worden. Bijvoorbeeld door een wand weg te halen, of gedeeltelijk te doorbreken schep je een geheel andere ruimte. En ook wat er op de wand zelf zit is nu een weerspiegeling van jouw stijl.

Een schilderij als decoratie van een wand is natuurlijk een mooie optie. Echter door de wand zelf het canvas te maken met fotobehang, betrek je het oppervlakte geheel bij de ruimte. Met de juiste afbeelding op de muur kun je een ruimte zelfs groter laten lijken en een compleet ander gevoel geven.

Met een mooie wand met fotobehang zal iedereen in huis ontzettend kunnen genieten van een bijzondere afbeelding. Ook bij jouw bezoek zul je elke keer weer een wow-effect ontlokken met de uitspringende muur. Alleen fotobehang kan deze unieke werking op een ruimte hebben.

Hoe werkt fotobehang?

Met fotobehang heb je een aantal opties. Ten eerste wil je uitkiezen voor welk materiaal je gaat. Net als bij normaal behang komt fotobehang met verschillende structuren, van een satijn look tot een papierstructuur. Het meeste fotobehang wordt in rollen geleverd, waar je de banen een voor een naast elkaar plakt.

Ben je hier nooit zo handig in en wil je liever ook niet dat je de naden van het behang ziet? Een goede optie is dan Airtex fotobehang, waarbij de foto naadloos en aan een stuk wordt geleverd. Hiermee creëer je een strakker resultaat en zul je echt alleen de foto zien.

Naast het materiaal moet je natuurlijk een afbeelding uitkiezen. Hier kun je werkelijk alle kanten op. Dit zal dan waarschijnlijk ook de moeilijkste beslissing zijn!

Neem dus zeker je tijd bij het kiezen van de juiste foto. Je wilt een afbeelding kiezen die goed past bij de rest van het interieur, die iedereen in huis ziet zitten en waar je ook over een aantal jaar nog van zal genieten.

Je kunt vaak kiezen uit een enorme database aan afbeeldingen of zelf je eigen foto aanleveren die op het behang gedrukt wordt. Bijvoorbeeld die ene mooie vakantiefoto of jouw favoriete National Geographic foto.

Hoe breng je fotobehang aan?

Heb je vervolgens het fotobehang uitgekozen, besteld en in huis, dan wordt het tijd het op de muur aan te brengen. Dit hoeft niet per se heel moeilijk te zijn, maar neem er wel even de tijd voor. Je wilt natuurlijk een mooi resultaat!

Zorg eerst dat je alle behang materialen in huis hebt, zoals een stevige ladder of opstapje, de juiste behanglijm, een emmer en spons, een lijmborstel of -roller, een aandrukrol en eventueel een nadenrol. Het is ook belangrijk dat de muur in kwestie er klaar voor is. Werk oneffenheden op de wand weg met vulmiddel en maak de wand goed schoon en vetvrij.

Heb je nog niet eerder behangen kijk dan of je hulp kunt krijgen. Ofwel van een handige vriend die al wel veel behang ervaring heeft, een echte vakman of met praktische klustips van YouTube. Het is sowieso handig om bij het behangen wat extra handen beschikbaar te hebben, de klus is sneller geklaard met meerdere personen.

Het is het makkelijkst om links bovenaan te beginnen met het aanbrengen van het fotobehang en van linksboven naar rechtsonder het behang uit te rollen en op te plakken. Mocht je tijdens het aanbrengen lijm morsen, verwijder dit dan met een vochtige spons, zodat er geen vlekken ontstaan.

Zodra het fotobehang op zijn plek zit, werk dan de randen af door deze zachtjes aan te kloppen in de hoeken, het behang even weg te trekken en dan bij te snijden op de vouw. Mochten er midden in het behang blaasjes zitten, dan kun je deze voorzichtig doorprikken met een naald en aandrukken. Laat het behang een aantal dagen goed drogen en je hebt een fantastische blikvanger gecreëerd!

Ook interessant