De 5 handigste opbergplekjes in een woonkamer

Bron: Bouw & Wonen
De 5 handigste opbergplekjes in een woonkamer
Kan jij je ook zo ergeren aan de rommel in de woonkamer en wil jij sommige dingen gewoon even snel ergens opbergen? Heel begrijpelijk! Hier lopen erg veel mensen tegenaan. In deze blog lees je daarom de 5 handigste opbergplekjes voor in jouw woonkamer! Nieuwsgierig? Lees snel verder.

1. Kies voor een opbergbank

Een opbergbank is ideaal, want hier kun je heel veel in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan alle kussens en dekens. Je tilt het kussen van de bank omhoog en legt daar alles neer wat je even uit het zicht wil hebben. Niet alleen banken, maar ook poefjes zijn hier heel handig voor. Zo kun je wanneer er visite komt alles wat op de salontafel staat even opbergen.

2. Salontafel

Naast de opbergbank is een salontafel met opbergruimte ook onmisbaar. Hier kun je de afstandsbediening bijvoorbeeld in kwijt of eventuele magazines. Kies daarom voor een salontafel die dicht is en waar je genoeg in kwijt kunt.

3. Kasten

Kasten zijn essentieel in een interieur. Denk aan grote, kleine, lange of smalle kasten. Het bestaat allemaal! Kijk goed naar wat er in jouw huis past. Heb jij een hoog plafond? Kies dan voor een lange kast. Hier kan veel in en is ruimtebesparend. Heb jij een wat lager plafond? Kies dan voor een kastje die wat dieper en lager is.

4. Boekenplanken

Heb je bijvoorbeeld al n of meerdere kasten staan, maar alsnog niet genoeg opbergplek? Dan zijn boekenplanken ideaal. Optisch werkt dit namelijk een stuk beter dan veel kasten in een ruimte. Je kunt de planken in elke kleur kiezen die jij wil hebben en ook kun je spelen met de hoogte en breedte. Kijk goed naar de sfeer van jouw interieur. Heb jij een landelijke inrichting? Kies dan voor houten planken aan de muur. Dit zorgt voor een natuurlijke look. Heb jij meer een moderne inrichting? Kies dan voor zwarte planken, want hierdoor creer je een luxe uitstraling.

De 5 handigste opbergplekjes in een woonkamer

5. Minimalistisch

Het was een enorme hype, maar niets voor niets! Minimalistisch leven heeft namelijk veel voordelen. Allereerst: minder troep in huis! Je hebt in principe niet heel veel nodig. Wanneer je de basis hebt in huis, dan ben je al een heel eind. Je kunt er dus ook voor kiezen om de volgende keer iets beter na te denken over de overbodige aankopen. Heb je dit echt nodig? Of gaat dit alleen maar zorgen voor meer rommel in huis?

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad! Succes met het doorvoeren van deze tips in jouw interieur.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo