Inbouwkasten

Kleiner wonen en elke cm2 slim benutten

Kleiner wonen en elke cm2 slim benutten
De Belg leeft vandaag gemiddeld op 100m2. Vijf jaar geleden was dat nog 120m2, terwijl we 10 jaar geleden zelfs rond 160m2 schommelden. De manier waarop we leven verandert dus: meer in de stad, meer in appartementen en dichter bij elkaar. Maar kleiner wonen wil niet zeggen dat je moet inboeten aan luxe, integendeel. Camber bewijst dat door betaalbaar maatwerk elke ruimte in de woning efficienter wordt én alles intelligent kan opgeborgen worden.

En dat is meteen ook een van de meest recente architectuurtrends: rekening houden met aanpassingen die je woning in de toekomst nodig zal hebben. Onze manier van leven is sterk geëvolueerd en de woning past zich daaraan aan, want elke ruimte is anders en vereist specifieke oplossingen. We kijken steeds vaker richting gepersonaliseerde ingrepen in het huis en daar speelt maatwerk een heel belangrijke rol in.

Wat maatwerk allemaal kan...


Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Weg met de slaapkamer dat slechts één enkele functie heeft! Camber speelt met het principe van de masterbedroom, die tegelijk een dressing, maar ook een bureau of TV-hoek kan zijn. Een multifunctionele wandkast op maat lost dit probleem op met een tv-meubel en boekenkast tegenover het bed. Nog een kleinere ruimte? Dan opteer je best voor een nis, waarbij de televisie in de kast wordt geïntegreerd.

Schuif af

Schuifdeuren zijn ook een manier om een kleine ruimte optimaal te benutten. Met weinig plaats is het vaak aangeraden om schuifdeuren te gebruiken in plaats van draaideuren. Ze zijn praktisch en geruisloos en kunnen makkelijk op maat in een smalle ruimte worden geïnstalleerd, zelfs op moeilijk haalbare plaatsen zoals onder schuinte.

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Uitklappen maar!

Een uitklapbed op maat is een slimme keuze in een kleine logeerkamer voor vrienden en familie. Je kan de kamer zo blijven gebruiken wanneer er geen gasten zijn. Eenmaal het opklapbed (ook in de hoogte) is ingeklapt kan je de ruimte gebruiken voor andere ontspanningsactiviteiten. De ruimte wordt als het ware niet overladen met een groot bed.

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Lades onder bed

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ook de ruimte onder het bed kan je optimaliseren. Er zijn twee opties: enerzijds een handig ladensysteem met daarin een tweede matras. Anderzijds is het ideaal voor een makkelijk bereikbare extra opbergruimte, zoals beddengoed.

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

De kinderkamer 2.0

Kleine kinderen worden groot. Daarom is de inrichting van de ruimte belangrijk zodat de kasten op maat meegroeien op hetzelfde ritme. Maar hoe maak je er zowel een knusse als een functionele ruimte van?

Denk praktisch én veilig! Richt de meubels doordacht in, want een toegankelijke bureautafel, hangkast en lades – op de juiste hoogte - én grote opberglades voor speelgoed, dat is waar kinderen dol op zijn! Zo kan je dankzij maatwerk een slimme en kindvriendelijke inrichting maken zonder dat je plaats verliest.

De ruimte onder de trap

De ruimte onder de trap wordt vaak vergeten als interessante opbergruimte. Het is juist die vrije ruimte die echt geoptimaliseerd kan worden, bijvoorbeeld als een gepersonaliseerde vestiaire op maat om alle kledij op te bergen. Voorzie enkele hangroedes om de jassen netjes op te hangen en twee of drie lades om mutsen en sjaals op te bergen. Voor de sportievelingen kan er zelfs een compartiment voorzien worden voor de sportuitrusting zodat je alles gemakkelijk bij de hand hebt!

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Opbergruimte rond de deur

Je verwacht het misschien niet, maar ook rond de deur kan je heel wat zaken opbergen. Dankzij specifiek maatwerk kan je links, rechts of zelfs boven de deur opbergnissen voorzien voor boeken, favoriete decoratie en zelfs een TV!

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

De multifunctionele kast

Een multifunctionele kast is een andere manier om de ruimte in huis optimaal te benutten. Dankzij maatwerk kunnen alle gewenste meubels worden gecombineerd in één kast! Boekenkast, tv-meubel en bureau: met maatwerk zijn de mogelijkheden eindeloos!

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Ga je gang!

De afmetingen van de gang zijn in elke woning anders waardoor het lastig wordt om mee te werken. Daarom is het van essentieel belang dat elke vierkante centimeter creatief wordt benut.

Met maatwerk wordt zo alles mogelijk. Een boekenkast in de gang over de hele lengte van de muur. Een praktische dressing aangepast aan de smalle doorgang of hangende opbergmeubels voor een zwevend en luchtiger effect. En als de gang breed genoeg is, kan zelfs een bureau een optie zijn!

Camber inbouwkasten - slim klein wonen
Foto: © Camber

Ook interessant