Inbouwkasten

Tips voor een georganiseerde dressing

Ongebruikte ruimte in je huis? Of van plan om een grote kamer te renoveren? Als je een flinke verzameling kleren hebt, dan is een dressing geen overbodige luxe. Het is de ideale plaats om je kledij netjes op te bergen en nieuwe outfits uit te proberen. En je wint er ook nog eens ruimte mee in een andere kamer, omdat er geen grote kledingkast meer hoeft te staan. Deze tips helpen je op weg naar een optimaal georganiseerde dressing.

Een dressing op maat?

Dressings zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een moduleerbare dressing, maar een op maat gemaakte dressing is eveneens een mogelijkheid. Die is duurder, maar je opbergruimte is wel tot in de puntjes op jouw wensen afgestemd.

Een dressing is trouwens niet hetzelfde als een inloopkast. Een inloopkast wordt enkel gebruikt om kleding in te bewaren, terwijl je in een dressing ook de ruimte hebt om je om te kleren en nieuwe outfits samen te stellen. Voorzie daarom voldoende plaats tussen de kasten, zodat je goed kunt manoeuvreren. 120 à 150 cm is het absolute minimum – zeker als je je dressing met je partner deelt.

Tips voor je dressing

Helemaal overtuigd om een dressing aan je interieur toe te voegen? Dan hebben we hier nog enkele tips voor je:
  • Bedenk wat voor soort opbergruimte je zoal nodig hebt. Je wil natuurlijk legplanken en hangers, maar riemen en sieraden worden algauw een warboeltje als ze geen eigen plekje krijgen. Houd dus ook rekening met kleine accessoires als kettingen, sjaals, stropdassen, handtassen, … en natuurlijk schoenen. Die kun je kwijt aan haakjes of in vierkante vakjes.
  • Je wil natuurlijk niet dat je dressing aanvoelt als een inkomhal. Werk de ruimte bijvoorbeeld af met een zetel, grote spiegels en eventueel een paspop. Spiegels geven je niet alleen een goed beeld van je outfits, maar doen de kamer ook groter en lichter lijken.
  • Een (opklapbare) vouw- of strijktafel maak het gemakkelijker om je kleding na gebruik of na een wasbeurt weer netjes op te bergen.
  • Gebruik schuifdeuren in plaats van klapdeuren, zodat je geen ruimte verliest.
  • Benut de volledige hoogte van de ruimte door je kasten tot aan het plafond te laten reiken. De kleding die je niet wekelijks gebruikt, bewaar je op de hoogste planken.

Ook interessant