Interieur

Wat kun je verwachten van een master bedroom?

Wie begin de jaren 2000 naar MTV Cribs keek, heeft de term ontelbare keren horen vallen: de master bedroom. Vol trots toonden rappers, acteurs of sportsterren de kijkers van het programma hun uit de kluiten gewassen slaapkamer, ‘where the magic happens’. Maar wat moeten we nu precies verstaan onder de term ‘master bedroom’? En is zo’n kamer enkel weggelegd voor wie fortuinen verdient?

De master bedroom: what’s in a name?

Volgens de definitie uit het woordenboek is een master bedroom de slaapkamer waar het gezinshoofd slaapt. Ben je single en slaap je in een kamer met een eenpersoonsbed? Prima, dan is dat jouw master bedroom. Maar in de regel denken we bij het woord master bedroom inderdaad aan een grote slaapkamer in een woning met nog meerdere andere slaapkamers.

Enkele ideetjes voor jouw master bedroom

Voor de inrichting van een master bedroom zijn er weinig regels. Alles kan en alles mag in principe. Wie het budget ervoor heeft, kan zich volledig laten gaan met technologische snufjes en al dan niet smaakvolle ornamenten.

  • Uiteraard kan een bed niet ontbreken. Hoe groter, hoe beter lijkt daarbij het devies. Een kingsize bed is voor velen het minimum. Ook waterbedden, hemelbedden of bedden in speciale vormen zoals een hart behoren tot de mogelijkheden.
  • Veel van sterren uit Cribs waren vol lof over de gigantische spiegel tegen het plafond van hun master bedroom. Waarschijnlijk helpt het om naar jezelf te liggen staren om sneller de slaap te vatten. Of mogelijks spelen er andere motieven.
  • Vertrek je liever naar dromenland terwijl je kijkt naar een film of een serie? Voorzie dan zeker een grote tv in je master bedroom. Vind je dat wat te minnetjes? Dan installeer je toch gewoon een kamerbreed cinemascherm. Je kunt er ook voor kiezen om de tv-beelden op je plafond projecteren – als je daar tenminste geen gigantische spiegel hebt hangen.

Aparte dressing of niet?

Voor veel mensen heeft ook een kleerkast voor hem en voor haar zijn plaats in een master bedroom. Dat kan zeker, maar wie er het budget voor heeft, voorziet misschien liever aparte dressings. Ook een aparte beauty room is tegenwoordig geen uitzondering meer. Een echte ‘mansion’ heeft aan kamers namelijk geen gebrek.