Meubelen

Wat voor stoel past in mijn woonkamer?

Wat voor stoel past in mijn woonkamer?
Als je wilt weten wat voor een stoel het beste bij jou past, dan moet je eerste weten wat jouw behoeften zijn. Ben je op zoek naar een stoel die sfeer en stijl toevoegt aan jouw woonkamer? Of ben je op zoek naar een stoel die het leven een stukje aangenamer maakt? Denk aan een stoel vol technische snufjes, zoals een massageoptie of verwarming in de zitting?

Al die keuzes maken het er niet gelijk makkelijker op. In dit artikel vertellen we je graag het verschil tussen relaxstoelen, bijzetfauteuils, elektrische relaxstoelen & massagestoelen.

Een sfeermaker - De bijzetfauteuil

Een bijzetfauteuil ook wel bekend als een draaifauteuil, is in vele varianten verkrijgbaar. Het gaat om een relatief kleine stoel met weinig opties qua verstelbaarheid. Deze stoel heeft wel een optimaal zitcomfort. Het verschil met een relaxstoel is dat hier geen techniek (motoren) in de stoel zitten. Wel is het mogelijk om een bijpassende hocker / poef uit te zoeken bij je stoel en zo je woonkamer nog meer sfeer geven.

Een fraaie stoel met technische snufjes - De relaxstoel

De naam zegt het eigenlijk al, de relaxstoel is een stoel om heerlijk te relaxen. Over het algemeen denkt men bij een relaxstoel vaak aan een ouderwetse fauteuil waarin je onderuit zakt en voor de tv hangt. Dit is tegenwoordig achterhaald.

Een relaxstoel kan zeker jouw woonkamer dat extraatje geven waarnaar je op zoek bent, zeker met de nieuwste technische mogelijkheden. De motoren zijn tegenwoorden kleiner en sterker. Aan de buitenkant zie je niet dat er zich een motor in de stoel bevindt.

Dit zorgt ervoor dat je van de buitenkant niet eens ziet dat er een heel mechanisme in de stoel zit om elektrisch je rug, voetenbank en neksteun te verstellen! Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om je relaxstoel te voorzien van een tablethouder of een usb punt om je elektronische gadgets op te laden.

Wat voor stoel past in mijn woonkamer?

Design, functionaliteit & optimaal comfort - De massagestoel

De massagestoel is eigenlijk dezelfde stoel als de relaxstoel. Denk je hierbij aan de massagestoelen die je op vliegvelden ziet staan? Zet dat beeld snel uit je hoofd. De massagestoel van tegenwoordig is een stijlvolle en modern relaxstoel, uitgerust met een massagefunctie. Ook in de stoel nog uit te breiden met aanvullende comfortopties als een lendenondersteuning of bijvoorbeeld een verwarmingsfunctie.

Heb je vaak last van stijve spieren of vaak pijn in je rug? Dan is de massagefunctie een perfecte oplossing voor jou! Verrijk je interieur en geef je lichaam de perfecte ontspanning met een massagestoel.

Ook interessant