Flexibel loungen met een relaxbank

22 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Flexibel loungen met een relaxbank
Na een lange dag onderuitgezakt op de bank? We weten allemaal dat het niet goed is voor ons lichaam is om in een verkeerde houding te zitten. Toch doen we het. Met een relaxbank kun je na een lange dag ontspannen, zonder je lichaam verkeerd te belasten.

Hoe zit dat eigenlijk?

Wanneer je onderuit gezakt zit op de bank heeft jouw onderrug geen ondersteuning. Hier kun je op lange termijn rugklachten van krijgen. Met een relaxbank kun je toch comfortabel ontspannen, maar dan wel op een verantwoorde manier. Een relaxbank is een bank of hoekbank met individuele relaxfuncties, vergelijkbaar met dat van een relaxfauteuil. Een bank met relaxfunctie is verkrijgbaar in verschillende soorten modellen:

  • Een bank met een verstelbare voetensteun. De rug verandert in dit geval niet van positie, maar je kunt wel jouw benen ontspannen in de positie die je wenst.
  • Een bank met verstelbare rug en voetensteun. In dit geval werken beide onderdelen samen, de rug kantelt mee met de voetensteun.
  • Een bank met individueel verstelbare rug en voetensteun. Beide onderdelen zijn apart van elkaar te verstellen.

De meeste modellen zijn elektrisch verstelbaar met een afstandsbediening of een bedieningspaneel verwerkt in de armleuning. Tegenwoordig heb je ook veel minder grove relaxbanken, waardoor ze ook mooi in het interieur staan. Wil je geen bedrading over de vloer? Kies dan voor een relaxbank met accu.

Een hoekbank om in te relaxen

Heb je nu een hoekbank in de woonkamer staan of wil je een nieuwe hoekbank kopen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een mooie hoekbank met ottomane of longchair. Of een elementenbank die je aan kunt passen naar jouw behoeften. Er zijn ook hoekbanken die veel zitplekken bieden, maar dan zonder een loungeplek. Een hoekbank biedt dus veel mogelijkheden om in te relaxen, maar biedt dit wel de juiste ondersteuning?

Hoekbank met relaxfunctie

Een hoekbank met longchair of ottomane biedt wel een plek om je benen omhoog te leggen en even te relaxen. Maar ook in deze positie ga je automatisch wat meer in je rug ‘hangen’. Er zijn tegenwoordig ook hoekbanken met relaxfuntie verkrijgbaar. Zo heb je niet alleen in de hoek een fijne loungeplek, maar kun je ook op andere zitplekken een loungeplek creëren.

Voordelen van een relaxbank

Het voordeel van een relaxbank is dat je in de relaxstand overal goed wordt ondersteund. Je kunt bij veel banken ook kiezen voor een extra (verstelbare) hoofdsteun. Wanneer je in de relaxstand tv kijkt of een boek leest, blijft ook dan je nek goed ondersteund. Dit voorkomt nekklachten. Tevens heeft een relaxbank individuele relaxfuncties, je bepaalt dus zelf wanneer je de relaxstand wilt gebruiken. Niet alleen biedt het ondersteuning op de juiste plekken, maar je geeft jouw spieren ook de nodig rust. Zo kun je echt ontspannen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo