Meubelen

Bye bye, Black Friday... Sofacompany lanceert Green Friday

Bye bye, Black Friday... Sofacompany lanceert Green Friday
Zet je schrap want de komende dagen en weken word je overstelpt met advertenties en e-mails vol acties en fikse kortingen in aanloop naar ‘Black Friday’. Leuk voor soldenjagers maar tegelijkertijd een zwarte dag voor het klimaat. De overconsumptie heeft immers een zware impact op het milieu. Met die overload aan 'Black Friday buitenkansjes' zien we door de bomen vaak het bos niet meer. Sofacompany zet zich met GREEN FRIDAY bewust af tegen de soldenmania waardoor we het bos weer kunnen zien, letterlijk...Want tijdens dit bewuste weekend (29/11 t.em 01/12) PLANT het Deens meubelmerk geen kortingen maar wél 50 bomen voor élk verkocht item. Don't be mean, let's go green!

Massieve kortingen, miskopen en milieu-impact

Willen of niet maar op Black Friday word je als consument massaal aangezet om te shoppen, shoppen, shoppen...De ongelooflijke kortingen (die in veel gevallen trouwens frauduleus zijn!) doen je zelfs overstag gaan voor spullen die je helemaal niet nodig hebt. Massaconsumptie betekent echter een regelrechte aanslag op het milieu. Zo is er het verslindende water- en grondstoffenverbruik, het gebruik van fossiele brandstoffen voor productie, het wereldwijde transport etc. Bovendien wordt de afvalberg almaar groter door al onze ‘miskopen’. Hoog tijd voor een groen tegensignaal dacht het Deense meubelmerk Sofacompany dat zich sinds 2017 volop inzet voor duurzaamheid. Geen Black Friday maar Green Friday: geen gigantische kortingen maar gigantisch veel bomen.

Sofacompany lanceert Green Friday

Green Friday: Geen kortingen maar 50 bomen voor elk meubel!

Sofacompany zet sinds enige tijd het licht op groen voor duurzaam design zoals zetels uit gerecycleerde PET-flessen, bamboetapijten of vervangbare hoezen. Het Deens meubelmerk ging recent zelfs nog een stapje verder in het verkleinen van haar ecologische voetafdruk...Sinds midden oktober vertaalt een aankoop bij Sofacompany zich immers automatisch in het planten van 5 bomen. Tijdens het Green Friday weekend doet Sofacompany daar echter nog een schepje bovenop door dit aantal met 10 te vermenigvuldigen. Als je dus sowieso van plan was om een leuke, hippe zetel te kopen bij Sofacompany, maak je de planeet daar ook nog eens heel blij mee. Met je aankoop op Green Friday zorg je immers voor maar liefst 50 bomen extra in de wereld. En je mag op beide oortjes slapen want ook bij het transport van jouw nieuw meubel is er geen vuiltje meer aan de lucht: het vervoer van fabriek tot bij jou thuis verloopt 100% Co2 neutraal!

#ECO-apéro met inspirational talk én workshop

Sofacompany is helemaal into duurzaam (d)eco-design en wil met Green Friday mensen aanzetten om enkel te kopen als je iets nodig hebt. De massieve kortingen tijdens Black Friday kunnen immers niet gerijmd worden met eerlijke lonen en milieuvriendelijke producten. Op GREEN FRIDAY (29/11) nodigt Sofacompany iedereen uit voor een gratis ECO-apéro in hun Antwerpse showroom. Vanaf 17u kan je er genieten van een ecologisch verantwoord hapje en drankje! Naast een inspirational talk over fair fashion staat er ook een workshop rond duurzame deco met bloemen op het programma. Om 19u sluit het event haar ‘duurzame’ deuren. Inschrijven is niet nodig. Meer info vind je vanaf volgende week op het Facebook-event van Sofacompany.

Sofacompany lanceert Green Friday

Ook interessant