Meubelen

Wees de ruimte te slim af: modulaire meubels op maat van jouw woonplek

Wees de ruimte te slim af: modulaire meubels op maat van jouw woonplek
Aangezien we almaar minder leefruimte ter beschikking hebben, is creatief omgaan met de beschikbare oppervlakte de boodschap! Zo dringt de noodzaak zich vaak op om bepaalde kamers meerdere invullingen te geven (denk: keuken/bureau of living/gastenkamer). Toch blijkt zo'n slimme inrichting vaak een hele uitdaging. En zeker als je dat woonplekje Pinterestproof wil houden. Sofacompany speelt handig in op deze woontrend met een reeks modulaire meubels die je flexibel kan inzetten in je interieur zonder in te boeten aan esthetiek. Hun multifunctionele ontwerpen zijn dé ideale ‘interior design hack’ voor compact wonen.

Compact wonen: van de stad tot het platteland

Kleiner en compact wonen is de norm geworden in onze huidige maatschappij. Het typeert dus niet enkel stadswoningen-of appartementen maar bijvoorbeeld ook tal van nieuwbouwprojecten die vandaag de dag worden opgeleverd over het ganse land. Kies je voor het bruisende stadsleven? Schrik dan niet want zo’n 30m² (het zogenaamde micro-wonen) wordt de standaard en dit in navolging van wereldsteden als Parijs of Londen. Maar ook de gemiddelde bewoonbare oppervlakte van vergunde bouwaanvragen is enorm gedaald.Terwijl dit nog 105m² was in 2012 daalde dit in 2018 tot 90m². De opmars van deze kleinere en gedeelde ruimtes vragen natuurlijk om innovatieve oplossingen waardoor je de beschikbare oppervlakte zo goed mogelijk kan benutten...

Interior design hacks van de bovenste plank

Dat zo’n interieur vraagstuk een kolfje naar de hand is van de Deense designers van Sofacompany, zal geen verrassing zijn! Hun multifunctionele ontwerpen bevatten de ideale ‘interior design hacks’ voor compact wonen. Denk maar aan het gloednieuwe Louie rek dat je kan inzetten van traditioneel kledingrek tot kapstok voor je trendy hangplanten. Op de onderste planken krijgen ook je schoenen of boeken een plekje. Zo heb je met Louie een handige opbergruimte in huis die tegelijkertijd een instawaardige eyecather vormt. Of wat dacht je van de Theo kast met zijn moderne industriële look? De lijnen van de zwarte metalen buizen creëren een sterk grafisch geheel. Bovendien lijken de planken wel te zweven door het detail van de ongelijke buizen aan de achterkant. De meerwaarde van dit design voor het ‘compact wonen issue’ schuilt echter in zijn openheid. Met een paar leuke boeken aan de ene kant en wat keukengerei aan de andere kant, deel je die kleine studio in 1-2-3 op in een leefruimte en een eetkamer.

Dane: cosy zetelhangen op maat van je maten

Nog een gloednieuw paradepaardje in de modulaire design reeks van Sofacompany is Dane. Deze robuuste, knusse zetel met afgeronde hoeken staat voor flexibiliteit want met zijn modulaire elementen kan hij helemaal aangepast en uitgebouwd worden op maat van je gezelschap. Je zou bijvoorbeeld één van de elementen kunnen gebruiken als salontafel maar als je plots een hele hoop vrienden over de vloer krijgt, transformeer je deze tot een gezellige poef. De voluptueuze vormen van het zitgedeelte geven je huiskamer bovendien een warme en gezellige look.

Modulaire Evie: de hocker als opbergruimte

Slim omgaan met ruimtes omgaan betekent niet alleen dat je je woonplek op een eenvoudige manier kan aanpassen aan de op dat moment gewenste functie maar ook dat je elk klein stukje vrije ruimte benut als opslagplaats. Zo kan je de nieuwe Evie hocker van Sofacompany openen als een doosje waar je allerlei spulletjes in opbergt zoals speelgoed, magazines of breiwerk. Het rotan mandje onderaan geeft bovendien een trendy vibe aan je interieur. Sofacompany zorgt ervoor dat 'compact wonen' synoniem wordt voor stijlvol wonen. Zelfs micro-wonen is geen uitdaging meer met al deze prachtige modulaire designs van Sofacompany!

Modulaire Evie

Ook interessant