Binnenafwerking

Dit zijn de deurentrends voor 2020/2021

Dit zijn de deurentrends voor 2020/2021
Kijken we naar de woontrends dan lees je voornamelijk tips over het inrichten van bepaalde ruimtes. Natuurlijk is het handig om meer te weten over hoe je je woonkamer in een landelijke of industriële vibe inricht. Soms is het echter ook fijn om meer te lezen over wat de trends van losse elementen in die woonkamer zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over wat de deurentrends van het moment zijn? Deuren maken of breken een ruimte; omdat er in iedere ruimte in je woning minstens één deur te vinden is, is het aan te raden om ook eens aandacht aan dit onderdeel te geven. In dit artikel lees je daarom meer over de deurentrends van 2020/2021.

Stalen deuren zijn niet meer weg te denken uit je huis

Een van dé onmisbare trends van het moment op het gebied van deuren zijn stalen deuren. Deze bijzondere trend zien we de laatste jaren steeds vaker terug in verschillende soorten woonstijlen. Het is met name het industriële interieur waarin de stalen deur populair is. Een van de grootste redenen om voor zo’n stalen deur te gaan, is omdat het iedere ruimte een nieuwe look kan geven. In oude huizen zorgt het voor vernieuwing en in basic inrichtingen zorgt het voor net dat beetje pit.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat het aantal producenten van stalen deuren (en ramen) in de afgelopen vijf jaar steeg met 20%. Dat zegt zeker iets over de toekomst van deze trend. Ondernemers denken dat stalen deuren de komende jaar nog wel even hip blijven. Het is dus een prima keuze om voor een stalen deur te gaan. Combineer deze trend met een moderne look of ga juist voor een andere mix en match en kies voor een stalen deur in een industriële of meer retro inrichting. Je zult zien dat de stalen deur een goede match is voor diverse stijlen interieur.

Modern interieur: zwarte en donkergrijze deuren

Het is opvallend hoeveel moderne deuren er in 2020/2021 de trend zijn. Kijken we namelijk naar de beste kleur voor deuren op dit moment dan zien we dat er een overload te vinden is aan zwarte en donkergrijze deuren. Hierbij maakt het eigenlijk niet eens zoveel uit wat voor een soort deur het is; als het maar een mooie matte donkere kleur heeft. Je kunt hierbij ook nog een beetje experimenteren door bijvoorbeeld voor een andere donkere kleur te gaan. Kleuren zoals donkergroen en heel donkerblauw passen ook goed binnen deze trend.

Zwarte deuren matchen mooi binnen een modern en strak interieur waarin veel gespeeld wordt met zwart, wit en metaal. Wil je je deur(en) een échte eyecatcher van de ruimte maken? Besteed in dat geval extra aandacht aan de deurklinken van de deuren. Bij dit soort minimalistische deuren ligt de nadruk namelijk op de deurklink. Met behulp van een opvallende deurklink, zoals een retro deurklink, een gouden deurklink of misschien zelfs een mat zwarte klink, maak je van de deur een compleet en indrukwekkend geheel. 2020/2021 staat sowieso meer in het teken van deurklinken; let dus zeker op dit verfijnde detail dat je deur helemaal af kan maken. Bij De Oude Deurklink vind je een uitgebreid assortiment deurklinken waarbij er voor ieder interieur een passende klink te vinden is.

Robuuste houten schuifdeuren in landelijk interieur

Natuurlijk wordt er niet alleen gekeken naar de beste deurmatch binnen een stoer en industrieel huis. Er zijn nog veel meer deurentrends te ontdekken in 2020/2021. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fraaie schuifdeur? Schuifdeuren zagen we begin vorige eeuw veelvuldig terug: met name in woonkamers werd de schuifdeur gebruikt om van één grote ruimte twee kleinere kamers te maken. Tegenwoordig is dit uiteraard nog steeds het doel van een schuifdeur in je woonkamer of slaapkamer. De focus ligt nu echter meer op het decoratieve karakter van zo’n deur. Daarom is een houten schuifdeur in de woonkamer of slaapkamer voornamelijk mooi en landelijk in plaats van functioneel.

Robuuste houten schuifdeuren geven een ruimte een meer knus karakter; het zijn deuren die goed passen binnen een romantische en/of landelijke inrichting. Binnen dit soort interieur is het aan te raden om de look van de schuifdeur robuust te houden. Werk met lichte kleuren en ga voor een witte of heel lichtbruine kleur. Ook leuk: voor een extra Scandinavische tint kun je juist voor een warme pastelkleur gaan. Kijk goed wat binnen je eigen interieur past en pas de kleur van de schuifdeur daarop aan. Wat extra mooi meegenomen is aan een schuifdeur is dat je geen ruimte hoeft op te geven om de deur te kunnen gebruiken. Je schuift de deuren immers ‘in’ de muur in plaats van dat ze open geslagen moeten worden binnen de woonkamer.

Ook interessant