Algemeen

Jezelf buitengesloten? Wat dan?

Jezelf buitengesloten? Wat dan?
Je woont in het centrum van een grote stad en moet naar je werk net even buiten de stad. Je hebt haast, want je hebt de wekker drie keer laten snoozen en eigenlijk is dat net één keer te veel. Je graait je spullen bij elkaar en vliegt de deur uit. Jas, tas, alles heb je. Je grijpt in je broekzak om je sleutels te pakken. Je wilt de deur immers op slot draaien. Watte? Waar zijn ze? Oh nee, ze liggen nog op tafel!

Wat doe je dan? Het werk wacht. Je autosleutel heb je wel, die zit in je werktas. Maar de voordeur wil je eigenlijk wel op slot draaien. En ja, je moet straks ook weer binnen. Koortsachtig denk je na. Niemand heeft een reservesleutel nu. Via het balkon kan ook niet, want je hebt de knip op de achterdeur. Ramen staan er ook niet open. Zucht.

Goeie tip van een collega

Je besluit naar kantoor te gaan en daar over een oplossing na te denken. Je vertelt het verhaal bij de koffieautomaat aan een collega. Die heeft direct een goede tip: Slotenprobleem Kwijt! “Ik ben daar geweldig geholpen door Musfafa”, zegt hij. “Bij mij was het alleen iets lastiger, want ik had mijn sleutel afgebroken in het slot. Maar hij was er binnen de kortste keren en had het ook zo opgelost, tegen een keurige prijs ook nog!”

Beunhazen actief

Je besluit de tip van je collega op te volgen. Hij is immers ervaringsdeskundige en naar wie kun je beter luisteren dan naar iemand die het allemaal al eens heeft meegemaakt! Je weet ook wel dat er op die slotenmakersmarkt nogal wat beunhazen actief zijn. Gasten die je probleem halve bak oplossen, maar er wel een gigantisch bedrag voor vragen. Dat kun je nu missen als kiespijn, zo’n ervaring.

Slotenmaker aan de telefoon

Je surft op je telefoon naar Slotenprobleem Kwijt, geeft je postcode in, ziet een telefoonnummer verschijnen en drukt op de knop. Luttele seconden later heb je Mustafa aan de telefoon. Hij luistert naar je verhaal en vraagt wanneer hij langs kan komen. Hij vertelt erbij wat het klusje je ongeveer gaat kosten. Dat valt mee. Natuurlijk, je had het liever ergens anders aan uitgegeven, maar je bent zelf stom geweest en daar betaal je nu voor.

Deur open

Mustafa vraagt je naar de eigenschappen van de deur en spreekt het vermoeden uit dat het een klusje was van een, twee minuten, als hij de deur tenminste met zijn speciale gereedschap open kan krijgen. Jullie spreken af na je werk. Zo gezegd, zo gedaan. Als je thuiskomt, staat Mustafa al te wachten. Hij stelt zich netjes voor en loopt met zijn gereedschapskistje in de hand met je mee. Hij kijkt eens naar de deur, voelt eraan en knikt. “Die hebben we zo open.” Even later voegt hij de daad bij het woord. De deur gaat open, zonder beschadigingen.

Afgesproken prijs

Mustafa schrijft een factuur uit, precies voor het afgesproken bedrag. Hij haalt een pinautomaatje uit zijn auto en je betaalt via pin. Klus geklaard. Deur weer open. Geen centje pijn meer. Jullie nemen afscheid. De volgende dag op kantoor vertel je je collega over je ervaring. “Zie je wel’, ik zei het toch”, grijnst hij.

Slotenprobleem Kwijt

Mustafa is met zijn bedrijf Slothulp Sloten Service gekoppeld aan Slotenprobleem Kwijt, een landelijk platform van slotenmakers die allemaal uitgebreid gescreend zijn voordat de samenwerking tot stand kwam. Slotenprobleem Kwijt werkt namelijk landelijk met de beste, meest betrouwbare en meest klantvriendelijke slotenmakers. Zo kan het platform haar klanten door heel Nederland helpen aan een lokale slotenmaker die zijn werk goed en eerlijk doet.

Ook interessant


Build for Life