Beveiliging

Het cilinderslot staat aan de basis van een goed beveiligd huis

Het cilinderslot staat aan de basis van een goed beveiligd huis
In Nederland en België wordt nog altijd veel ingebroken. Voornamelijk in de vakanties is het regelmatig raak in ons land. De overheid en de politie is inmiddels veel bezig om het aantal woninginbraken te verkleinen, maar ook jij als huiseigenaar kan hierbij aan meehelpen.

Een slotenmaker inschakelen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het risico op een inbraak in jouw woning wordt verkleind als deze de juiste sloten gebruikt. Voor het vervangen van sloten kun je het beste slotenmaker Amsterdam inhuren die werkt met sloten die een SKG keurmerk hebben gekregen. SKG staat hierbij voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, wat een bedrijf is dat sinds 2013 SKGI-KOB heet. Deze onderneming verleent het SKG keurmerk voor hang- en sluitwerk, waaronder scharnieren en sloten. Hierbij krijgt het hang- en sluitwerk 1, 2 of 3 sterren. Deze sterren geven aan hoe geweerd het is tegen een inbraak.

Het is natuurlijk belangrijk om sloten te hebben die uitermate geweerd zijn tegen inbraken. Van essentieel belang zijn hierbij de cilindersloten. Eigenlijk moeten deze SKG 2 of SKG 3 sterren hebben, anders zijn ze niet goed genoeg. Met zo’n aantal sterren zal het cilinderslot een bijdrage leveren aan de veiligheid. Dit is natuurlijk essentieel, want je wil je wel veilig voelen in je eigen huis. Als je een cilinderslot hebt met SKG 2 sterren dan zullen de inbrekers minimaal drie minuten vertraging oplopen bij de poging tot inbraak.

Een SKG 3 cilinderslot zal zelfs vijf minuten inbraakvertraging opleveren voor de indringers. Dit komt doordat zo’n slot zes stiften bevat, terwijl een SKG 2 slot over het algemeen vijf stiften bevat. Hoe meer stiften een cilinderslot heeft, hoe moeilijker de cilinder te kraken is. Hetzelfde geldt voor de blokkeerelementen in het zo’n slot. Een cilinderslot wordt daarom ook wel een veiligheidsslot genoemd.

Als je een huis hebt gekocht dan is het zonder twijfel aan te raden om alle sloten te vervangen. Het kan mogelijk zo zijn dat de oude eigenaren nog sleutels hebben die ze niet aan je hebben gegeven bij de overdracht van de woning. Als je de sloten vervangt in de buitendeuren van het huis dan is het aanbevolen om cilindersloten te plaatsen. Zodoende ben jij zonder twijfel de enige met sleutels voor jouw woning.

Ook interessant