Beveiliging

5 tips om een inbraak te voorkomen

5 tips om een inbraak te voorkomen
Jaarlijks wordt er in Vlaanderen in 3 op de 100 woningen ingebroken. Hoewel er elk jaar minder wordt ingebroken, blijft dit een hoog aantal. Een inbraak in uw woning is natuurlijk iets wat u kosten wat het kost wil voorkomen, aangezien het zowel voor materiële als psychologische schade kan zorgen. Om deze reden leest u hieronder de 5 tips om inbraak in uw woning te voorkomen.

Tip 1: denk als een inbreker

Wilt u erachter komen of het gemakkelijk is om in uw woning in te breken? Ga zelf eens na hoe u zou kunnen inbreken in uw eigen woning. Zijn er ramen die open staan? Staat er dingen rond uw woning die het gemakkelijk maken om in te breken? Ligt er een sleutel onder de deurmat? Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden bij het inbraakveilig maken van uw woning.

Tip 2: Laat een bewoonde indruk achter als u weg bent

Inbrekers hebben verschillende trucs om erachter te komen of u wel of niet thuis bent. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een tandenstoker in uw slot steken. Als deze er een paar dagen later nog in zit, weten ze dat u waarschijnlijk op vakantie bent. Deze truc kan ook met bijvoorbeeld een stok tegen de deur. Hierom is het belangrijk dat u als u op vakantie bent een bewoonde indruk achter laat. Dit kan bijvoorbeeld door de buren te vragen om de gordijnen overdag open en ‘s avonds dicht te doen. Ook kunt u kiezen voor een automatische lichtschakelaar die werkt op tijd. Zo lijkt het alsof iemand thuis is om de lichten aan en uit te doen.

Tip 3: Kies voor een alarmsysteem

Met een alarmsysteem verlaagt u de kans op inbraak flink. Een alarmsysteem begint meestal bij een bewegingssensor met een sirene. Echter is er véél meer mogelijk. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een systeem dat automatisch de hulpdiensten contacteert en een glasbreukmelder. Een alarmsysteem helpt niet alleen inbraken te voorkomen. Zo is het ook mogelijk om een brandalarm en een lekkagemelder toe te voegen aan een alarmsysteem.

Tip 4: Neem stevige ramen en deuren

Er zijn een aantal manieren waarop inbrekers uw woning in kunnen komen. Zo kunnen ze ramen of deuren open wrikken, ruiten ingooien en kunnen ze ramen die half open staan door middel van bijvoorbeeld een klem openschroeven. Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor stevige ramen en deuren. Ook kunt u kiezen voor anti inbraakstrips.

Tip 5: Kies voor camerabeveiliging

Nog een andere manier om inbraken te voorkomen is het ophangen van camerabeveiliging. De reden dat camerabeveiliging ervoor zorgt dat de kans kleiner is dat er bij u wordt ingebroken, is dat camerabeveiliging preventief werkt. Een inbreker zal er niet voor kiezen om in te breken bij een woning waar camerabeveiliging hangt, omdat dit de pakkans groter maakt. Wilt u voorkomen dat er bij u wordt ingebroken? Hang camerabeveiliging op en zorg dat dit zichtbaar is voor potentiële inbrekers.

Dit zijn 5 belangrijke tips om inbraken in uw woning te voorkomen. Ook kunnen deze tips zorgen voor een veiliger gevoel in uw woning en dit is uiteraard erg belangrijk.