Beveiliging

Voorkom inbraak met camerabeveiliging

Voorkom inbraak met camerabeveiliging
43.000 keer, zo vaak werd er in 2018 ingebroken. Een inbraak laat een hoop schade achter. Niet alleen neemt een inbreker vaak waardevolle spullen mee en kan hij dingen kapot maken als hij naar binnen probeert te komen, ook is de immateriële schade enorm. Er is immers iemand in je huis geweest. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich niet meer op hun gemak voelen in hun eigen huis.

De oplossing

Gelukkig is er ook een manier om de kans op inbraak drastisch te verlagen: camerabeveiliging. Met camerabeveiliging wordt de kans dat de dader van een inbraak gepakt wordt een stuk groter. Ook heeft camerabeveiliging een afschrikkend effect: waarom zou een inbreker de kans dat hij gepakt wordt groter maken, door in te breken bij een huis met camerabeveiliging?

De soorten:

Er zijn verschillende soorten camera’s, met ieder zijn eigen voordelen. Welke camera het best bij uw situatie past, leest u hieronder.

Draadloze camera

Wilt u geen bedrading door uw huis trekken, maar wilt u wel uw huis onder cameratoezicht houden, dan is een draadloze camera de beste oplossing voor u. De camera werkt op een batterij en deze zal dus af en toe vervangen moeten worden, maar de camera is wel makkelijk te verplaatsen. Ook werkt de camera nog steeds als de stroom uitvalt.

Dome camera

U kent hem wel; de bekende beveiligingscamera in een bol. Door de bol is het voor inbrekers niet te zien welke kant de camera op filmt. Er zijn dome camera’s die u wel kunt laten draaien en dome camera’s die u niet kunt laten draaien. De dome camera’s die wel draaien zullen iets duurder uitvallen.

Analoge camera’s

Een analoge camera is de goedkoopste optie, maar ook degene met de minste kwaliteit. U kunt de analoge camera aansluiten op een recorder, waardoor de beelden later terug te zien zijn. Opvallend is dat een analoge camera niet veel goedkoper is dan de andere varianten, terwijl de kwaliteit bij de andere camera’s wel veel hoger is.

IP camera

Dit is de meest luxe vorm van camerabeveiliging. De IP camera wordt ook wel de netwerkcamera genoemd. De beelden zijn altijd full-HD en kunnen worden opgeslagen in de cloud in plaats van op een recorder. Zo kunnen de beelden later op verschillende apparaten worden teruggekeken. IP camera’s zijn er zowel draadloos als met bedrading.

Infraroodcamera

Ook als het compleet donker is zorgt deze camera voor scherpe beelden. Tegenwoordig hebben veel camera’s deze functie. Een infraroodcamera is ook niet extreem duur: vanaf 230 euro heeft u een goede camera met infrarood functie.

Dus wilt u een systeem dat in eerste instantie preventief werkt, en er anders alsnog voor zorgt dat de inbreker gepakt wordt? Kies dan voor camerabeveiliging. Als u wilt besparen op het plaatsen van camerabeveiliging, dan is het altijd handig om offertes te vergelijken.

Ook interessant