De toegevoegde waarde van extra functionaliteiten bij een alarmsysteem

17 september 2019 Bron: Bouw & Wonen
De toegevoegde waarde van extra functionaliteiten bij een alarmsysteem
Met een alarmsysteem kan je streven naar een veilige woonomgeving. Vaak blijft het niet bij een inbraakalarm op zich, maar kiezen huiseigenaren er voor om hun alarmsysteem uit te breiden met extra functionaliteiten.

Wat zijn extra alarmsysteem functionaliteiten?

Een alarmsysteem kan met verschillende functionaliteiten worden uitgebreid. Dit wordt ook wel alarmsysteem domotica (huisautomatisering) genoemd. Deze functionaliteiten kunnen een directe verbinding met je mobiel hebben. Voorbeelden van verschillende extra functionaliteiten zijn het aansluiten van een video deurbel, en automatisch deurslot, een beveiligingscamera, een bewegingsensor of een glasbreukmelder.

Wat is de toegevoegde waarde?

Door je alarmsysteem uit te breiden met extra functionaliteiten kan je streven naar een hogere mate van veiligheid in jouw woning. De extra functionaliteiten zitten namelijk meestal niet bij een standaard alarmsysteem.

Tevens kan je zelf volledig bepalen waar jouw alarmsysteem en extra functionaliteiten uit bestaan. Wil je bijvoorbeeld wel een bewegingssensor maar geen automatisch deurslot? Dan is dit uiteraard mogelijk. De extra functionaliteiten kunnen per onderdeel worden toegevoegd, wat betekent dat je niet betaald voor de aanschaf van een alarmsysteem met alle mogelijke extra functionaliteiten.

Mogelijkheden voor jou

Wanneer je slachtoffer wordt van woninginbraak heeft het niet alleen impact op je veiligheidsgevoel maar kost het ook een hoop geld. Door offertes te vergelijken kom je in contact met meerdere specialisten. Deze specialisten uit jouw regio geven jou een persoonlijk advies en een prijsopgave op maat voor de aanschaf van een alarmsysteem, waarmee je kan streven naar een veilige leefomgeving. Dit gebeurt geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast kunnen de specialisten meer vertellen over de extra mogelijke functionaliteiten voor jou.Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo