Beveiliging

De 5 meest gestelde vragen over alarmsystemen

De 5 meest gestelde vragen over alarmsystemen
Het aantal Vlamingen dat ervoor kiest om een alarmsysteem aan te schaffen blijft maar stijgen. Toch zitten veel huishoudens die overwegen te investeren in een professioneel alarmsysteem nog met verschillende vragen. In dit artikel lees je de vijf meest gestelde vragen over alarmsystemen.

Waarom moet ik een alarmsysteem kopen?

Je woning is een plek die bedoeld is om je thuis en veilig te laten voelen. Helaas neemt het aantal woninginbraken in België elk jaar toe. In België is er elke 6 minuten een inbraak. Dit zijn wel 240 inbraken per dag. Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar een alarmsysteem laat potentiële inbrekers wel twee keer nadenken voordat ze de stap nemen om bij jou in te breken.

Hoe vind ik het juiste alarmsysteem met de juiste prijs?

Door offertes te vergelijken bespaar je flink op de kosten aangezien je prijzen kan vergelijken. Daarnaast kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen uit jouw woonregio. Deze specialisten geven je advies op maat en alle informatie die benodigd is om de perfecte keuze te maken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind zo de beste specialist voor jouw alarmsysteem.


Welk soort alarmsysteem is het beste voor mij?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Het ligt aan de situatie welk alarmsysteem de beste optie voor je is. Hieronder lees je een korte toelichting over de verschillende soorten alarmsystemen.

Draadloos:

Een draadloos alarmsysteem is met wel 90% het meest voorkomende alarmsysteem in België. Deze systemen zijn makkelijk te installeren en ze kunnen ook met je meeverhuizen. Hiernaast zijn er veel inventies op het gebied van draadloze systemen en worden ze steeds minder storingsgevoelig.

Bekabeld:

Een bekabeld alarmsysteem zie je vaak terug op zakelijk gebied. Deze systemen worden op maat gemaakt om een pand te beveiligen. De bekabeling maakt dit systeem extra betrouwbaar. Je zal met bekabelde alarmsystemen niet tot nauwelijks last hebben van storingen. De installatie van een bekabeld alarmsysteem is wel een stuk ingewikkelder.

Hybride:

Een hybride alarmsysteem combineert de beste eigenschappen van een draadloos- en bekabeld alarmsysteem. Hierdoor heb je een makkelijk uit te breiden alarmsysteem met de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem. Dit alarmsysteem is wel moeilijk in zijn totaal mee te verhuizen omdat sommige componenten bekabeld zijn.

Hoe betrouwbaar is een alarmsysteem?

Men denkt vaak dat alarmsystemen makkelijk gesaboteerd kunnen worden. Dit is waar als je simpele alarmsystemen koopt. Echter, een professioneel alarmsysteem wordt altijd voorzien van onderdelen die saboteren onmogelijk en opmerkbaar maken. Als een sensor van de muur afgetrokken wordt slaat hij automatisch alarm.

Ook als een component niet meer werkt wordt dit vaak aangegeven door het systeem. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een professioneel alarmsysteem onbetrouwbaar is.

Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem?

Een alarmsysteem heeft een hoop voordelen, zoals het feit dat je met een goed gevoel voor een lange tijd uit huis kan gaan voor bijvoorbeeld vakantie. Een alarmsysteem heeft twee soorten werkingen, een reactieve en preventieve werking.

Een reactieve werking houdt in dat in geval van inbraak, het systeem doet waar het voor gemaakt is. Meestal is dit de meldkamer alarmeren en met een sirene geluid maken. Dit geeft de inbrekers heel weinig tijd omdat alle aandacht in de buurt wordt getrokken op het geluid dat de sirene maakt. In sommige gevallen kan een beveiligingsbedrijf een bezoek brengen aan je woning en beoordelen of het een vals alarm is of niet.

Een preventieve werking houdt in dat het alarmsysteem potentiële inbrekers afschrikt. Als je een zichtbaar alarmsysteem hebt, zal een inbreker vaak een makkelijker doelwit kiezen.

Een alarmsysteem zorgt ook voor persoonlijke voordelen. Met een alarmsysteem voel je je een stuk veiliger in huis. Een inbraak kan veel impact hebben en is daarom de moeite waard om te voorkomen. Een alarmsysteem zal de kans op inbraak in jouw woonomgeving verkleinen.

Ook interessant