Beveiliging

Hoe beveilig ik mijn woning optimaal

Hoe beveilig ik mijn woning optimaal
België telt nu nog meer dan 144 woninginbraken per dag. Het kan dus voorkomen dat er ook bij jou wordt ingebroken. Door je woning goed te beveiligen zal je de kans op inbraak verkleinen. In dit artikel zal je alles te weten komen over zwakke plekken in jouw woning en hoe je deze het beste kan beveiligen.

Hoe gaan inbrekers te werk?

Een inbraak duurt meestal niet lang. Een geoefende inbreker heeft niet veel tijd nodig om bij jou naar binnen te gaan. Het openbreken van sloten zal niet langer duren dan een half minuutje, inbrekers gaan naar binnen en pakken de meest kostbare spullen. De meest gestolen spullen bij woninginbraak zijn geld, sieraden, elektronica, sleutels en gereedschap. Wanneer je schuur niet goed beveiligd is, pakken ze het nodige gereedschap bij jou uit de schuur en breken ze in met jouw eigen gereedschap. Geld en sieraden zijn een makkelijk doelwit, het is makkelijk mee te nemen en heeft veel waarde. Als je sleutels door de woning laat slingeren is de kans groot dat ze jouw auto/fiets of andere voertuigen ook meenemen.

Zwakke plekken van jouw woning

Een woning heeft meerdere plekken waar inbrekers het liefst proberen binnen te komen. Het is dus noodzakelijk om deze zwakke plekken goed te beveiligen. De plek waar de meeste inbrekers naar binnen komen is via de voor- en achterdeur. Bewoners doen de voordeur 9 van de 10 keer niet op slot, wat niet slim is. Inbrekers controleren bijna altijd of er iemand thuis is, dat doen ze door simpelweg bij jou aan te bellen. Wanneer je niet thuis bent zullen de inbrekers hun slag slaan. De achterdeur is vaak van minder goede kwaliteit dan de voordeur, mensen doen daarom wel hun achterdeur op slot. Echter speelt kwaliteit een grote rol en kunnen inbrekers met een simpele tang en schroevendraaier al naar binnen. Inbrekers kunnen op meerdere plekken in huis binnenkomen. Het is dus belangrijk om alles dicht en op slot te doen inclusief je ramen; inbrekers komen namelijk ook makkelijk via de ramen van de benedenverdieping naar binnen.

Nut van een alarmsysteem

Je kan jouw woning op verschillende manieren beveiligen. De meeste mensen gaan er vanuit dat bij hen niet ingebroken zal worden. Je kan inbrekers al afschrikken door middel van een tijdschakelaar of door regelmatig iemand langs te laten komen in jouw woning zodat inbrekers denken dat je thuis bent. De beste manier om jouw woning te beveiligen is toch door een alarmsysteem aan te schaffen. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat je woning 24 uur per dag beveiligt is en zal afgaan wanneer het te lang duurt om de code in te voeren. Wanneer het alarm afgaat kan je er zelfs kiezen om het alarm door te verbinden met een meldkamer, waardoor de politie ook op de hoogte is van de inbraak.

Extra componenten

Zoals benoemd kun je ervoor kiezen om een alarmsysteem aan te schaffen. Deze alarmsystemen bestaan uit verschillende onderdelen zijn ook te koop met extra alarmsysteem componenten. Je kan alles naar wens laten installeren, dat kan door extra componenten aan te schaffen. Eén van deze componenten is een bewegingsmelder. Deze melder detecteert beweging in huis met een infrarood signaal en stuurt deze door naar het alarmsysteem. Naast de bewegingsmelder kan je ook bijvoorbeeld overwegen om een beveiligingscamera aan te schaffen. Hiermee houdt je in de gaten wat er om jouw woning heen gebeurt. Potentiële inbrekers zullen tevens afschrikken bij het zien van een beveiligingscamera.

De kans op inbraak verkleinen

Een woninginbraak heeft gevolgen op jouw gevoel van veiligheid, een inbreker heeft ook jouw waardevolle spullen meegenomen. De gemiddelde vergoeding die de verzekering geeft ligt op €1200 terwijl de gemiddelde materiële schade per inbraak op €2650 ligt. Wanneer je slachtoffer wordt van woninginbraak heeft het niet alleen impact op je veiligheidsgevoel maar kost het ook een hoop geld.

Door offertes te vergelijken voor alarmsystemen kom je in contact met specialisten bij jou uit de regio. Deze specialisten geven jou een persoonlijk advies en een prijsopgave op maat. Dit gebeurt geheel gratis en vrijblijvend. Hierdoor kan je binnen de kortste keren streven naar een veilige leefomgeving.

Ook interessant