Somfy demonstreert Smart Home-innovaties op CES Las Vegas

10 januari 2020 Bron: Somfy
Somfy demonstreert Smart Home-innovaties op CES Las Vegas
Somfy Door Keeper
Somfy, specialist in Smart Home-oplossingen voor huizen en gebouwen, zal van 7 tot 10 januari aan de CES Trade Show in Las Vegas deelnemen. Daar zullen verschillende productinnovaties voor 2020 worden voorgesteld. CES is de grootste consumententechnologie beurs met 175.000 bezoekers in 2019 en ruim 4.500 bedrijven.

Met meer dan 50 jaar ervaring in het verbeteren van woonomgevingen is Somfy ook pionier geworden in het digitaliseren van huizen en gebouwen. Met slimme oplossingen wordt het dagelijkse leven van miljoenen gebruikers in de hele wereld gemakkelijker. Onze innovaties zijn gericht op het automatiseren en onderling verbinden van rolluiken, zonweringen, raamdecoratie en gordijnen, poorten en garagedeuren, verwarming, verlichting, camera's en alarmsystemen.

De volgende twee producten presenteren we op CES en willen we in het bijzonder onder de aandacht brengen voor Noord Europa:

Somfy Door Keeper

De Somfy Door Keeper is een connected slot dat niet alleen de deuren optimaal beveiligt, maar ook toezicht houdt en waarschuwt bij trillingen die wijzen op een poging tot inbraak. Het apparaat laat dan een alarmsignaal klinken om indringers weg te jagen en brengt ook de eigenaar van de woning op de hoogte.

Met de Somfy Keys-app kunnen gebruikers op elk moment controleren of een deur geopend of gesloten is, en ze indien nodig op afstand vergrendelen. Ze krijgen ook automatisch een waarschuwing wanneer een deur niet goed gesloten werd of open staat. Verder kunnen ze toegangscodes instellen voor bewoners en personen die ze vertrouwen, zoals werknemers of vakantiegangers die het eigendom huren. Deze toepassingen richten zich in alle huizen voornamelijk op de voordeur, de meest gevoelige plaats om te beveiligen. Met Door Keeper wordt dit een actief onderdeel van de beveiliging van een woning.

Somfy Door Keeper integreert Somfy’s gepatenteerde IntelliTAGTM- technologie, die in alarmsystemen van Somfy gebruikt wordt.

De Somfy Door Keeper zal in het tweede kwartaal van 2020 in Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn.

TaHoma switch

Tien jaar na de lancering van TaHoma, het kloppend hart van de Smart Home, komt Somfy met de TaHoma switch, de eerste slimme bediening om woningen te centraliseren en te verbinden. Gebruikers kunnen er meer dan 300 toepassingen centraal mee bedienen, van de eigen merken van Somfy tot andere woonmerken en de voice assistants Google Assistant en Amazon Alexa. Het beheert aspecten zoals verlichting en verwarming, maar ook bewakingscamera’s en alarmsystemen, en het openen en sluiten van ramen en deuren.

TaHoma switch
De TaHoma switch kan met een stopcontact en een wifi-verbinding overal in huis geplaatst worden. Via de TaHoma-app kunnen gebruikers twee van de drie controleknoppen aan hun dagelijkse routine aanpassen – bijvoorbeeld door de ene knop in te stellen op ‘huis verlaten’ en de andere op ‘thuiskomen’. De Smart Home-instellingen kunnen overeenkomstig worden aangepast.

De Somfy TaHoma switch zal vanaf de herfst van 2020 in Europa verkrijgbaar zijn via alle distributiekanalen (installateurs, gespecialiseerde winkels, e-shops).

Somfy demonstreert Smart Home-innovaties op CES Las Vegas Moove sensor 3D

Thomas Verhamme, Country Manager van Somfy Belux, over de deelname van Somfy aan CES:
“CES is altijd een van de boeiendste evenementen op onze kalender en we zijn verheugd om dit jaar drie innoverende apparaten op de show te mogen tonen. Smart Home-technologie wordt almaar innovatiever en gebruiksvriendelijker, en biedt meer mogelijkheden voor mensen om verschillende systemen met één bedieningspaneel te versterken. Somfy is trots dat het op de voorgrond van deze ontwikkelingen staat.

Met de Door Keeper en TaHoma switch worden huizen van mensen veiliger en beter beveiligd, energiezuiniger, en gewoonweg aangenamer om te wonen. We hopen dat ze bij bezoekers evenveel tot de verbeelding zullen spreken als bij ons.”


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo