Maak je slim huis nóg slimmer met Nuki en Olisto

10 april 2019 Bron: youEngine
Maak je slim huis nóg slimmer met Nuki en Olisto
De Oostenrijkse slimme slotenfabrikant Nuki gaat samenwerken met Olisto. Dat is een app die slimme apparaten met elkaar verbindt. Olisto wil zoveel mogelijk slimme apparaten, diensten en apps verbinden en laten samenwerken volgens een geautomatiseerd ‘als-dan’-principe. Zo kan je bijvoorbeeld aan je Google Home vragen om je Nuki slot dubbel te vergrendelen wanneer je naar bed gaat.

Beheer je huis

Met het slimme slot van Nuki kan je je voordeur ontgrendelen en vergrendelen van waar dan ook. Geef toegang tot je huis aan familie, vrienden of services zoals schoonmaakdiensten, thuisverplegers of tuinarchitecten. Nuki geeft je meer comfort zonder de veiligheid van je huis in het gedrang te brengen.

Als-dan

Olisto is een IoT softwarebedrijf dat slimme apparaten en diensten met elkaar verbindt. Met meer dan 60 aangesloten merken als Bosch Siemens, Philips Hue, Sonos, Nest en Toon heeft Olisto een snel groeiend merkenplatform. Dankzij de samenwerking van Nuki en Olisto heb je nu nóg meer opties om je huis slimmer te maken en creëer jij zelf de regels.

Het Nederlandse Olisto werkt op basis van het ‘als-dan’-principe, ook wel een Trigg genoemd. Dit principe staat al langer bekend als IFTTT (If This Then That), maar voor IFTTT is er nogal wat technische kennis nodig om meerdere apparaten op een juiste manier met elkaar te kunnen koppelen. Olisto maakt die koppeling tussen meerdere toestellen mogelijk, op een eenvoudige manier. De geautomatiseerde acties (Triggs) vinden vervolgens real-time plaats.

Maak je slim huis nóg slimmer met Nuki en Olisto

Ga gerust slapen

Nuki en Olisto zullen je leven er een stuk makkelijker op maken. De automatisatie van Olisto zorgt ervoor dat je niet aan honderd-en-één dingen moet denken voor je gaat slapen, Olisto denkt hier aan voor jou. Je deur vanop afstand op slot doen is slechts één toepassing. Maar Olisto en Nuki kunnen zoveel meer. Er is een oneindigheid aan toepassingen mogelijk:

  • Huis op slot: vergrendel de voordeur wanneer er niemand meer thuis is
  • Welterusten Google: vertel Google Home dat het bedtijd is door alle lichten uit te schakelen en je Nuki slot dubbel te vergrendelen
  • Welkom thuis: ontgrendel je deur bij thuiskomst, bijvoorbeeld op weekdagen tussen 6 en 7

Dankzij Nuki en Olisto kan je op een eenvoudige manier je huis helemaal slim maken volgens een geautomatiseerd principe. De app is erg gebruiksvriendelijk wat maakt dat iedereen er mee aan de slag kan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo