Somfy TaHoma werkt nu ook met Sonos

16 november 2017 Bron: whizpr
Somfy TaHoma werkt nu ook met Sonos
TaHoma, het smart home-systeem van Somfy is vanaf vandaag ook compatibel met Sonos en voorbereid op Amazon Alexa. In de komende weken zal ook IFTTT worden toegevoegd. Deze functionaliteiten komen bovenop de al bestaande collaboraties met merken zoals Velux, Philips Hue, Honeywell en Hitachi.
“Wij blijven ernaar streven om onze klanten meer wooncomfort en gemoedsrust te bieden, elke dag opnieuw. Daar passen deze nieuwe functionaliteiten perfect in. Vanaf vandaag werkt TaHoma samen met Sonos, binnen een paar weken ook met IFTTT en zodra beschikbaar in de Benelux ook met Amazon Alexa. Op die manier wordt TaHoma nog meer open”, legt Mark Pekelharing, Smart Home Marketing Manager bij Somfy, uit.

Vanaf vandaag: Sonos

Dankzij het toevoegen van Sonos, het draadloze Home Sound System, kan heel je huis met één druk op de knop in de juiste sfeer komen: rolluiken gaan naar beneden, licht wordt gedimd en de perfecte playlist start. TaHoma is vanaf nu compatibel met alle Sonos-speakers, inclusief de nieuwe Sonos One.

Ook kun je scenario’s maken in TaHoma en deze linken aan Sonos. Bijvoorbeeld: zodra je wakker wordt, gaan de rolluiken omhoog en begint je favoriete playlist te spelen. Allemaal automatisch. Tegen dat je in de badkamer komt, is die al lekker warm en staat je favoriete ochtendshow aan. En wanneer je vertrekt, druk je gewoon op je ‘Ik vertrek’-scenario en gaat het alarm aan en de Sonos uit.

Begin december: IFTTT

Later dit jaar zal TaHoma ook beschikbaar zijn in het IFTTT-platform. IFTTT (If This Than That) is een gratis online website (en app) die verschillende webdiensten, applicaties en connected producten met elkaar verbindt, waardoor gebruikers allerlei acties kunnen automatiseren en méér kunnen doen met hun favorieten. De dienst werkt nu al samen met meer dan 500 apps, diensten en toestellen, waaronder Twitter, Philips Hue, Dropbox, Google, Nest, Fitbit, BMW, en Slack. Dankzij de samenwerking wordt TaHoma compatibel met alle diensten en producten beschikbaar op IFTTT, met eindeloos veel mogelijkheden voor eindgebruikers tot gevolg. De enige limiet aan dit systeem is je verbeelding.

Ook hier zullen gebruikers bepaalde scenario’s kunnen instellen. Als je alarm afgaat op je smartphone, dan kan TaHoma’s ‘Goeiemorgen’-scenario starten en bijvoorbeeld de muziek aan en de rolluiken open. Als je auto in de buurt van je huis komt, dan kan TaHoma’s ‘Open de garagepoort’-scenario starten. Als er regen voorspeld wordt, dan kan TaHoma’s ‘regen’-scenario starten en je zonwering omhoog gaan.

Somfy TaHoma werkt nu ook met Sonos

Zodra beschikbaar in de Benelux: Amazon Alexa

Amazon Alexa is nog niet beschikbaar in de Benelux, maar zodra dat wel het geval is, zal je TaHoma ook met je stem kunnen bedienen. Alexa is namelijk een speaker die via stem te bedienen is, waarmee je muziek kan afspelen maar waaraan je ook vragen kan stellen.

Dat wil zeggen dat je geen smartphone meer nodig hebt om je TaHoma te bedienen. Als je jouw ‘Goeiemorgen’-scenario wil starten, dan vraag je dat gewoon luidop aan Alexa. Als je het ‘Maak de kinderen wakker’-scenario activeert, gaan de rolluiken naar omhoog, begint de muziek te spelen en gaat het licht aan in hun slaapkamer.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo