Waar moet je op letten bij het vergelijken van alarmsystemen

  NL   31 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Waar moet je op letten bij het vergelijken van alarmsystemen
Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat er tussen 2012 en 2017 bij 12% van de Nederlandse bevolking is ingebroken of poging tot inbraak is gedaan. Om inbraak te voorkomen is dan ook het handig om een alarmsysteem aan te schaffen. Alarmsystemen komen echter voor in vele vormen en maten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te kiezen welk alarmsysteem het beste past bij jouw eisen. Daarnaast is veiligheid subjectief. Zo kan een simpel alarmsysteem voor de een al genoeg zijn, terwijl een groot bedrijfspand behoefte heeft aan uitgebreide camerasystemen. In dit artikel zullen we de verschillen in alarmsystemen vergelijken.

Functies

Het belangrijkste voor de koper van een alarmsysteem is het gevoel van veiligheid. Dit gevoel van veiligheid wordt gebaseerd op de kwaliteit van het systeem, de prijs van het systeem en de service die erbij komt van de leverancier. Verder moet er ook gekeken worden hoe compleet een alarmsysteem is. Het gebruik van een alarmsysteem moet namelijk niet te ingewikkeld zijn, maar moet wel de juiste functies leveren die van het systeem wordt verwacht. Er zijn vele vormen van inbraakpreventie. Zo kan een simpele verlichting buiten het huis een inbreker al laten afschrikken. Een alarmsysteem is één van beste manieren om inbraak te voorkomen. Een alarmsysteem geeft een signaal af als er wordt ingebroken. Op welke manier dit signaal wordt afgegeven, kan bij het aanschaffen van een alarmsysteem zelf ingesteld worden. Met een camerabeveiliging is een huis beter beveiligd. Een alarmsysteem kan ook ingesteld worden op rook- of vuurdetectie.

Tarieven

Prijs beïnvloed de keuze van een alarmsysteem. Een hogere prijs staat vaak gelijk aan een complexer systeem. Of een hoger tarief opweegt tegen nog meer veiligheid verschilt per situatie. Door te overleggen met diverse alarmsysteem leveranciers wordt duidelijk wat voor soort beveiliging het beste aansluit op jouw situatie. De meeste alarmsystemen zijn in sommige gevallen aangesloten op een particuliere centrale meldkamer. Dit hoort bij de service die alarmsysteem leveranciers bieden aan hun klanten. Als het alarm via sensoren in het huis afgaat, dan wordt er door de meldkamer gebeld naar de eigenaar van het alarmsysteem en vervolgens wordt de politie of het beveiligingsbedrijf gewaarschuwd. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen. Het installeren van een alarmsysteem is maatwerk en daarom is de installatie van een alarmsysteem in iedere situatie verschillend. Onze tip: voor je een keuze maakt, doe wat onderzoek naar de mogelijkheden zodat je een juiste vergelijking kan maken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo