Beveiliging

3 tips om je nog veiliger te voelen in je eigen huis

3 tips om je nog veiliger te voelen in je eigen huis
Veiligheid is tegenwoordig een hot issue, de markt is behoorlijk florissant en de oplossingen die ons ter beschikking staan blijken meer dan efficiënt. Niettemin vraagt veiligheid om de juiste expertise en de juiste keuzes. Hierna leest u drie tips die de veiligheid van uw eigen woning of uw bedrijf aanzienlijk versterken. We hebben het dan over beveiligingscamera's, verlichting en sloten.

Tip 1: beveiligingscamera

Om met een analoge beveiligingscamera wereldwijd te kunnen inloggen en beelden te bekijken, is een DVR met internetaansluiting belangrijk. Koopt u een product uit categorie "analoog", dan dient u ook de rest uit dezelfde categorie te kopen. Voordat men overgaat tot het kopen van een beveiligingscamera systeem, is het belangrijk om een paar vragen aan uzelf te stellen.
  • Wilt u mensen herkennen of detecteren?
  • Wilt u algemene controle?
  • Wilt u wereldwijd mee kunnen kijken?
  • Mogelijkheid om een beveiligingscamera te bedienen(PTZ, links, rechts, omhoog, omlaag, in en uitzoomen).
  • Denk aan de toekomst, wilt u later makkelijk uit kunnen breiden omdat u meerdere winkels krijgt?
  • Heel belangrijk, de plaatsing van een beveiligingscamera, men kan niet zomaar op elke locatie een bewakingscamera plaatsen, hou rekening met verlichting en zonneschijn.
  • Wilt u dag en nachtzicht, met of zonder infrarood(840nm), bedenk goed dat indien u infrarood gebruikt, dit nadelig kan uitpakken voor huisdieren!! Advies is dan, digitale dag/nacht techniek.

Tip 2: licht

Een buitenlamp zorgt voor extra veiligheid. De lamp gaat automatisch aan als er iemand in de buurt komt. En aangezien inbrekers niet graag in het licht staan, kiezen zij liever een huis waar het donker is én blijft. Een lamp met bewegingsmelder zorgt dus voor nog meer veiligheid in en rondom uw huis.

Een buitenlamp zorgt bovendien voor extra veiligheid. De lamp gaat automatisch aan als er iemand in de buurt komt. En aangezien inbrekers niet graag in het licht staan, kiezen zij liever een huis waar het donker is én blijft.

Tip 3: sloten

36 procent van het totale aantal woninginbraken gebeurt via de zij-of achterdeur. Een alarmsysteem is een eerste stap in het inbraakveilig maken van je woning. Daarbovenop is het aangewezen om voor een individuele beveiliging van de deuren en ramen te zorgen. Er bestaan heel wat verschillende veiligheidssloten die je kan gebruiken. Zo is er de veiligheidscilinder, het veiligheidsbeslag en het meerpuntsslot. Gebruik ze in combinatie met elkaar voor een optimale beveiliging van je woning. Als je ze tergelijkertijd met alarmsystemen laat plaatsen, verlaag je de kans op inbraken drastisch.

Veiligheidssloten zijn veel steviger dan een gewoon slot. Een veiligheidsslot is heel moeilijk te manipuleren door inbrekers. Met een veiligheidsslot bent u dus beter beschermd tegen inbraak. Voor buitendeuren (voordeur of achterdeur) is een veiligheidsslot zeker aangewezen.

Wenst u een veiligheidsslot te plaatsen, te vervangen of te herstellen? Kies voor een ervaren vakman.

Ook interessant