Geef inbrekers geen enkele kans met Zendow#neo Premium-ramen

27 oktober 2017 Bron: Marquiz
Geef inbrekers geen enkele kans met Zendow#neo Premium-ramen
Vrijdag 27 oktober wordt in België en in Nederland uitgeroepen tot de ‘1 dag niet’-dag. Het uitgangspunt van deze actiedag? Huurders en woningeigenaars sensibiliseren om hun woning preventief te beschermen tegen inbrekers. Ramen die topprestaties kunnen voorleggen op het vlak van veiligheid en inbraakwerendheid, spelen hierbij een beslissende rol. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen van Deceuninck kan je op beide oren slapen. Deze ramen kregen onlangs zelfs het veiligheidscertificaat RC3 voor draaikipramen uit handen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). De testen die deze onafhankelijke instantie uitvoerden tonen duidelijk aan dat, met Deceuninck Zendow#neo Premium, manuele inbraakpogingen telkens makkelijk worden verijdeld. Kwestie van inbrekers geen enkele kans te geven…

Inbraakbeveiliging: een miskend probleem

In België wordt er gemiddeld 208 keer per dag ingebroken. Een inbraak is steeds een traumatische ervaring voor de bewoners: de gedachte dat er ‘vreemden’ in je privé zijn binnengedrongen, kan zorgen voor een blijvend onveiligheidsgevoel. En dan spreken we nog niet van de praktische rompslomp die zo’n inbraak met zich meebrengt of van het financiële verlies. Uit een eerdere enquête van Test Aankoop blijkt namelijk dat een inbraak de Belg gemiddeld 4.416 euro armer maakt, terwijl een heel wat kleiner bedrag had volstaan om zijn woning tegen diefstal te beveiligen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een waakhond in huis halen, of kan je buitenverlichting met bewegingssensoren of een alarmsysteem laten installeren om dieven af te schrikken. Van primordiaal belang echter blijft de inbraakwerendheid van je buitenschrijnwerk. Kies daarom steeds voor inbraakwerende raamprofielen, dubbel gelaagd veiligheidsglas, het juiste beslag en een afsluitbare kruk.

Geef inbrekers geen enkele kans met Zendow#neo Premium-ramen

Inbraakwerende ramen als eerste prioriteit

Om je woning inbraakveilig te maken, is inbraakbestendig, dubbel gelaagd veiligheidsglas altijd de beste keuze. Dubbel gelaagd veiligheidsglas is samengesteld uit twee of meer glasbladen met daartussen twee of meer transparante folies waaraan het glas bij breuk blijft kleven. Maar enkel kiezen voor veiligheidsglas heeft weinig zin als het raam zelf – dus het kader/vleugel rond het glas, samen met het beslag – niet inbraakbestendig is. Belangrijk is dus dat alle deelaspecten van een raam inbraakwerend zijn, want de zwakste schakel bepaalt het geheel.

Voor een doeltreffende bescherming tegen inbraak vormen de nieuwste pvc-ramen van Deceuninck, Deceuninck Zendow#neo Premium, een excellente keuze. Om inbrekers te ontmoedigen, worden deze ramen immers via de unieke Linktrusion-technologie – een combinatie van thermische versterkingen met staaldraad in het kaderprofiel en continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel – versterkt. Op deze wijze blijven de Deceuninck Zendow#neo ramen in alle omstandigheden hun vormvastheid behouden. Een raam forceren met een tang, boor, glassnijder of zelfs een koevoet van 70 cm lukt hierdoor niet.

Voor meer info, surf naar www.deceuninck.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo