Beveiliging

3 manieren om uw huis inbraakveilig te maken

3 manieren om uw huis inbraakveilig te maken
Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan, en dat betekent dat het weer eerder donker wordt. In deze donkere dagen neemt het aantal inbraken toe. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die genomen kunnen worden zodat deze inbrekers wel twee keer nadenken voordat ze uw woning proberen binnen te dringen.

Alarmsystemen

Een goede keuze als het gaat om inbraakpreventie is het nemen van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kan een hoop voor u betekenen. Als een alarmsysteem een onregelmatigheid detecteert zoals een gebroken ruit of beweging in de woning slaat hij alarm. Dit kan hij op een aantal manieren doen, waaronder met een sirene, met een bericht naar een contactpersoon en met een signaal naar de meldkamer. Het alarm kan inbrekers afschrikken en het bericht naar de meldkamer zorgt dat er op tijd politie ingeschakeld kan worden.

Camerabeveiliging

Een andere manier om inbraak tegen te gaan is het nemen van camerabeveiliging. Camerabeveiliging werkt namelijk preventief. Als een inbreker een beveiligingscamera ziet hangen zal hij er zeer waarschijnlijk voor kiezen om het ergens anders te proberen. Een inbreker wil de kans dat hij gepakt wordt natuurlijk zo klein mogelijk houden, en camerabeveiliging vergroot deze kans. Als de inbreker ervoor kiest om alsnog naar binnen te gaan, dan heeft u altijd de camerabeelden nog waarop de dader te zien is. Camerabeveiliging is goed te combineren met een alarmsysteem. Dit maakt uw woning extra veilig.

Ramen en deuren

Het nemen van nieuwe ramen en deuren is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als het gaat om inbraakpreventie, maar het is toch hartstikke belangrijk. In veel gevallen komen inbrekers binnen door ramen of deuren die niet stevig genoeg zijn. Zo kunnen ze ramen of deuren openbreken of met sloten rommelen. Hierom is het belangrijk om stevige ramen en deuren te hebben. PVC-ramen en deuren en aluminium ramen en deuren maken uw huis een stuk veiliger tegen inbraak. Ook bestaan er speciale inbraakwerende deuren.

Bij de ingrepen die hierboven zijn genoemd, is het handig om in contact te komen met verschillende specialisten zodat je offertes kunt vergelijken. Hierdoor vind je de beste deal en kun je besparen op de te maken kosten.

Ook interessant