Jezelf buitengesloten? 3 tips voor het vinden van een betrouwbare slotenmaker

26 mei 2020 Bron: Bouw & Wonen
Jezelf buitengesloten? 3 tips voor het vinden van een betrouwbare slotenmaker
De deur slaat dicht, maar je hebt je sleutels nog binnen liggen: een situatie die we helaas nog te vaak meemaken. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar binnen en hebt de neiging om de eerste de beste slotenmaker op te bellen. Wist je dat dit helemaal niet zo verstandig is? Tegenwoordig zijn er veel oplichters actief op het internet en het zou zonde zijn als je in de val wordt gelokt door een slotenmaker zonder certificaat. Om ervoor te zorgen dat jij je slot laat maken door een professionele vakman zetten we drie tips voor het vinden van een betrouwbare slotenmaker op een rij.

Laat je genoeg informeren

Zoals we net al zeiden, is het niet verstandig om zomaar een slotenmaker in te schakelen. We zijn met z’n allen geneigd om de eerste advertentie in de zoekmachine aan te klikken, maar soms is het beter om door te scrollen. Het is belangrijk dat je genoeg informatie over de slotenmaker vergaard. Deze informatie vind je vaak op de website van het bedrijf, maar ook zijn er bepaalde websites waar reviews op worden geplaatst. Kijk altijd naar het oprichtingsjaar en check de contactgegevens. Deze geven je namelijk al een goede indruk van de slotenmaker waar je in zee mee gaat. Daarnaast zijn ervaringen van anderen van belang. Reviews geven namelijk een indicatie van hoe betrouwbaar de slotenmaker is.

Vraag om een prijsindicatie

Ziet de website van de slotenmaker er goed uit? Dit hoeft natuurlijk nog niet alles te zeggen. Voordat je daadwerkelijk met hem of haar in zee gaat, raden we je aan om naar een prijsindicatie te vragen. Op deze manier weet je wat het klusje kost en zul je niet meer dan dit bedrag gaan betalen. Kan de slotenmaker voorhand niet aangeven wat het gaat kosten? Dit is vaak een slecht teken en kan duiden op een onbetrouwbaar bedrijf. Een slotenmaker moet transparant zijn over de kosten. Vraag daarom altijd naar het tarief, maar vergeet ook de voorrijkosten en avondkosten niet. De kosten hangen namelijk af van verschillende factoren.

Zo vind je een betrouwbare slotenmaker

Wat kost het repareren van een slot?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat is een normale prijs voor het maken van een slot? Een slot van een deur kan op verschillende manieren gemaakt worden. In sommige gevallen moet alleen het slot opengebroken worden, maar ook kun je een geheel nieuw slot laten zetten door een slotenmaker. Volgens de brancheorganisatie mag het openen van een deur niet meer dan 125 euro kosten. Dit tarief geldt overdag, voor klussen in de avond mag er een toeslag van ongeveer 50% worden opgelegd. Is jouw deur goed beveiligd? Dan moet je uiteraard rekening houden met hogere kosten. Het is namelijk moeilijker om de deur open te krijgen.

Ben je op zoek naar een betrouwbare slotenmaker in België? Slotenmaker 123 in Brussel biedt 24 uur service en is beschikbaar in verschillende regio’s. Of je nu 's ochtends of midden in de nacht voor een dichte deur komt te staan, Slotenmaker 123 is er altijd voor je.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo