Dossier Batibouw 2012

Slotenproblemen: 40% van interventies woningbijstand

  BE   10 februari 2012 Bron: RCA
Slotenproblemen: 40% van interventies woningbijstand
Belgisch marktleider Inter Partner Assistance noteert elk jaar stijgend aantal tussenkomsten.
Naar goede gewoonte biedt het jaarlijkse bouwsalon Batibouw straks weer heel wat informatie en inspiratie over bouwen en verbouwen voor de Belgische baksteenliefhebber. Ook Inter Partner Assistance draagt zijn steentje bij met een snelle en efficiŽnte hulpverlening zoals Emergency@Home. Een complete woningbijstand, afgesteld op de behoeften van vandaag.

Slotenproblemen: 40% van interventies woningbijstand
Slotenmakers krijgen het steeds drukker in het kader van woningbijstand. Zo gaan vier van de tien interventies naar problemen met sloten. Tussenkomsten voor loodgieterij en elektriciteit vervolledigen de top drie.

In 2011 waren 41% van de tussenkomsten voor de slotenmaker. In 2010 waren slotenproblemen ook goed voor vier van de tien oproepen, terwijl dat in 2009 nog beperkt bleef tot 20%. Oorzaken zijn meestal inbraak of het verlies van sleutels. De meeste aanvragen voor slotenproblemen komen uit de regio Luik, Brussel en Henegouwen.

Andere interventies voor woningbijstand betreffen loodgieterij (27%), elektriciteit (13%), glasbraak (13%), verwarming en dakwerken. Als marktleider ziet Inter Partner Assistance ook een evolutie in het aantal interventies. Zo steeg het aantal tussenkomsten met 35% van 2009 tot 2011. Daarbij was 2010 een piekjaar met hevige winterprikken en veel zware stormen, in vergelijking met het zachte najaar van 2011.

Emergency@Home, snelle en efficiŽnte hulpverlening
Met ruim 1,7 miljoen klanten is Inter Partner Assistance al verschillende jaren op rij marktleider in het segment woningbijstand in BelgiŽ. De bijstandsverlener bouwde een eigen netwerk uit. Erg functioneel, want zo houdt Inter Partner Assistance nog beter zicht op de kwaliteit van de interventies.

ďEn dat is nodigĒ, weet Dirk Gauwberg, directeur Sales & Marketing. ďKlanten willen vandaag een snelle, efficiŽnte ťn kwalitatieve hulpverlening. Dankzij ons uitgebreide netwerk van vakmannen kunnen we eerste hulp bieden bij allerlei noodsituaties in of aan de woning. Inter Partner Assistance heeft dan ook twee diensten: dringende herstelling en herstellingshulp.Ē

Emergency@Home snelt de klant meteen ter hulp, 24 uur op 24, of het nu om een losgekomen waterleiding gaat, een verstopte riool of een storing aan de verwarming. Inter Partner Assistance heeft daarvoor een netwerk van vakmensen uitgebouwd over heel BelgiŽ. Zo wordt het comfort bij de klant thuis snel en vakkundig hersteld.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo