Buitenschrijnwerk

Kunststof voordeur: wat zijn de voordelen?

Kunststof voordeur: wat zijn de voordelen?
Is jouw voordeur aan vervanging toe? Of moet je voor je nieuwe woning een keuze maken tussen verschillende materialen? Verdiep je dan zeker eens in deuren van kunststof. Dit heeft namelijk erg veel positieve punten! In dit artikel lees je maar liefst 7 voordelen van een kunststof voordeur.

Voordeel 1: Kunststof deuren zijn onderhoudsvriendelijk

Het eerste voordeel is dat kunststof deuren heel makkelijk schoon te houden zijn en nauwelijks onderhoud nodig hebben. Een houten deur moet je bijvoorbeeld om de paar jaar opnieuw schuren en schilderen. Bij kunststof heb je geen last van afgebladderde verf of (nog erger) houtrot. Het materiaal houdt zonder problemen vocht en vuil tegen. Het enige wat je hoeft te doen, is het af en toe schoonmaken met een sopje.

Voordeel 2: Het heeft een hoge isolatiewaarde

Net als kunststof kozijnen, hebben kunststof deuren een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat de warmte in de winter lekker binnen blijft en in de zomer juist buiten. Hiermee kun je uiteindelijk weer geld besparen op de energierekening. Ook zorgt de goede isolatie ervoor dat geluiden worden tegengehouden.

Voordeel 3: Het is een duurzame keuze

Kunststof is een sterk materiaal met een lange levensduur. Daarnaast zijn de deuren vaak goed te recyclen. Het is dus een hele duurzame keuze!

Voordeel 4: Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen

Kunststof deuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, structuren en stijlen. Van een moderne mat zwarte voordeur tot een sfeervolle variant met een houtlook. Er is ontzettend veel mogelijk!

Voordeel 5: Kunststof deuren kunnen op maat worden gemaakt

Het is mogelijk om een kunststof voordeur helemaal op maat te laten maken. Je kunt jouw wensen doorgeven wat betreft de uitstraling en extra’s. Kies bijvoorbeeld voor sierpanelen, rvs-stroken, een raam met (figuur)glas of mooie siergrepen. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de kunststof voordeur de perfecte afmetingen krijgt.

Voordeel 6: Een kunststof voordeur is inbraak werend

Als je kiest voor een kunststof deur met het juiste deurbeslag en een politiekeurmerk, weet je bijna zeker dat inbrekers geen kans hebben. De scharnieren, sloten en de klinken zijn namelijk heel goed verwerkt in het kozijn. Combineer dit met een goed cilinderslot en je kunt het huis met een veilig gevoel achterlaten.

Voordeel 7: Kunststof deuren zijn betaalbaar

Wist je dat kunststof deuren helemaal niet zo duur zijn? Vaak zijn ze zelfs veel goedkoper dan een hardhouten deur. En dat terwijl het sterke kunststof materiaal meer voordelen heeft. Het is dus een goede investering.