Buitenschrijnwerk

Feiten en Fabels pvc ramen en deuren

Feiten en Fabels pvc ramen en deuren
De zomer staat weer voor de deur. Heb je interesse in nieuwe ramen en deuren en wil je ook dat je ramen en deuren mooi aansluiten op je woning? Er zijn verschillende verhalen rondom pvc ramen en deuren. Maar wat is een feit en wat is nou precies een fabel? In dit artikel zetten we verschillende feiten en fabels over pvc ramen en deuren op een rij.

Pvc ramen en deuren zijn volledig recyclebaar

Feit
Alles aan pvc ramen en deuren is volledig recyclebaar. Pvc wordt tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt en bestaat voor 43% uit aardolie en 57% uit zout. Vanaf 1977 moet ieder bedrijf dat pvc ramen en deuren verkoopt, verplicht een verwijderingsbijdrage betalen. Deze bijdrage houdt in dat de oude pvc ramen en deuren worden verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe pvc ramen en deuren.

Pvc ramen en deuren hebben een plastic uiterlijk

Fabel
De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van pvc ramen en deuren. Het imago van pvc ramen en deuren is dat het spierwitte plastic uitziende modellen zijn. Hedendaags kun je pvc ramen en deuren echter helemaal vormgeven naar je eigen smaak. Zo is er een ruim aanbod tussen hout look-a-like pvc ramen en kozijnen en een klassiek thema.

Pvc ramen en deuren hebben weinig tot geen onderhoud nodig

Feit
Pvc ramen en deuren hebben bijna geen onderhoud nodig. Met een simpel sopje kun je de pvc ramen en deuren schoonmaken en ze zien er als nieuw uit. Houten kozijnen hebben daarentegen veel onderhoud nodig. Hout gaat rotten, de verf bladdert af en het moet vaak opnieuw geschilderd worden om het er goed uit te laten zien.

Tip: smeer de scharnieren eens in de zoveel tijd in.

Pvc ramen en deuren isoleren niet goed

Fabel
Pvc ramen en deuren isoleren heel goed. Ten eerste door de stilstaande lucht dat blijft hangen in de ruimtes aan de binnenkant van de pvc raam of deur. Deze kamers zorgen ervoor dat er een goede isolatie plaatsvindt. In het pvc raam of kozijn zit een holle binnenkant. Deze binnenkant kan gevuld worden met PUR, wat zorgt voor een hogere isolatiewaarde.

Pvc ramen en deuren kun je bijwerken als er krassen op zitten

Feit
Wat als er in de verloop van tijd een kras of gat in je pvc raam of deur komt te zitten? Veel mensen denken dat dat niet meer te herstellen is. Dit kan gemakkelijk bijgewerkt worden met vloeibaar pvc. Wanneer de kleur van de pvc ramen en deuren niet meer bij je interieur past, kun je ervoor kiezen om je hele pvc ramen en deuren te laten vervangen.

Pvc ramen en deuren zijn van mindere kwaliteit dan houten kozijnen

Fabel
Vroeger was men niet te spreken over pvc ramen en kozijnen. In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van pvc ramen en kozijnen. Denk hierbij aan betere isolatie van de woning. Ook hebben de pvc ramen en kozijnen hedendaags het Politiekeurmerk Veilig wonen. Dit keurmerk is verkregen omdat de binnenzijde van staal is voorzien. Zo wordt het voor een inbreker zeer lastig gemaakt om nog binnen te komen.

Pvc ramen en deuren kennen in zijn geheel veel voordelen. Zorg wel dat je pvc ramen en deuren uitkiest met een kwaliteitskeurmerk. Naast het vergelijken van het soort kunststof dat je gaat nemen, is het ook belangrijk om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken.

Hierdoor kan je jouw klus laten uitvoeren door een specialist met ervaring en deskundigheid. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor nieuwe ramen (en deuren) en vind de beste specialist voor jouw klus!

Ook interessant