De 5 meest gestelde vragen over PVC ramen

  BE   Bron: Bouw & Wonen
De 5 meest gestelde vragen over PVC ramen
Het aantal huishoudens met pvc ramen in België blijft maar groeien. Toch zitten veel huishoudens nog met verschillende vragen. In dit artikel worden de vijf meest gestelde vragen over pvc ramen beantwoord.

1. Waarom pvc en geen hout of aluminium?

Men kiest vaak voor pvc ramen in plaats van houten ramen omdat het veel minder onderhoud nodig heeft. Als je het schrijnwerk af en toe schoonmaakt is dat voldoende. Ook hebben pvc ramen een hogere isolatiewaarde dan de andere twee materialen. Dit komt omdat een pvc raam een aantal luchtkamers aan de binnenkant heeft. Hierdoor wordt de kou minder goed naar binnen geleid. Tot slot is de prijs van pvc ramen flink gedaald, wat er voor zorgt dat het een stuk aantrekkelijker is om pvc ramen aan te schaffen. Zeker met de Vlaamse isolatienorm die in 2020 doorgevoerd wordt is het een slimme investering.

2. Ik vind pvc ramen praktisch, maar hout veel mooier. Wat moet ik doen?

Maak je niet druk. Pvc heeft een hele hoge stijlvrijheid. Dit betekent dat je het helemaal kan laten maken als je zelf wilt. Pvc ramen zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar met een houtnerf structuur waardoor het er hetzelfde uitziet als hout. Deze hout stijl is in heel veel tinten en motieven te verkrijgen. Je kan het zelf helemaal naar jouw wens laten maken. Van tropisch hardhout tot kersenhout, bijna alles is mogelijk!

Pvc ramen met houtnerf motieven hebben alle voordelen van pvc ramen en de schoonheid van houten ramen. Als je een goede investering wilt doen is een investering in pvc ramen de beste oplossing.

3. Hoe kies ik voor de juiste vakman die pvc ramen voor mij kan plaatsen?

Door offertes te vergelijken bespaar je flink op de kosten aangezien je prijzen kan vergelijken. Daarnaast kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen uit jouw woonregio. Deze specialisten kunnen je advies op maat geven en alle informatie die benodigd is om de perfecte keuze te maken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind zo de beste specialist voor jouw klus.


4. Waarvan zijn pvc ramen gemaakt?

Pvc ramen zijn van polyvinylchloride gemaakt. Dit is een stof die ontstaat als je vinylchloride met koolwaterstoffen samenvoegt. Pvc is tegenwoordig makkelijk en goedkoop te maken en een uitstekende vervanger voor hout en beton. Vroeger lag pvc vaak onder vuur omdat er loodhoudende stoffen aanwezig waren. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Alle pvc ramen moeten nu aan bepaalde Europese richtlijnen voldoen. Vanaf 2006 is men de loodhoudende stoffen gaan vervangen door organische en op tin gebaseerde stoffen.

5. Hoe worden pvc ramen geplaatst?

Als eerst komt er een specialist die als voorbereiding alle ramen opmeet zodat hij precies weet wat hij nodig heeft om de klus te beginnen. Zodra de pvc ramen klaar zijn worden ze geďnstalleerd. Over de volledige breedte van het raam wordt een siliconen rand aangebracht waarop de specialist het raam plaatst. Als het raam erin zit, wordt het raam vastgeankerd in de muren. Daarna worden de zijkanten van het raam opgespoten met PUR schuim aan de binnenkant en silicone aan de buitenkant. Dit zorgt ervoor dat het raam een perfecte water en winddichtheid heeft.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo