Isolatie

Isoleer je dak en voldoe aan de dakisolatienorm van 2020

Isoleer je dak en voldoe aan de dakisolatienorm van 2020
Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Dat staat vastgesteld in de dakisolatienorm die in januari 2015 in werking trad. Maar wat houdt deze dakisolatienorm nou precies in en wat betekent dat voor jou?

(Minimale) dakisolatienorm 2020

Als minimumnorm voor dakisolatie wordt een R-waarde van 0,75 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt) genomen. Dit houdt in dat daken groter dan twee vierkante meter over een minimum R-waarde moeten beschikken. De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan.

Hoe kan ik aantonen dat mijn woning voldoet aan de dakisolatienorm?

Door de aanwezigheid van dakisolatie met de minimale R-waarde aan te tonen, kan je voldoen aan de dakisolatienorm. Dit kan je aantonen door in bezit te zijn van verschillende documenten:

  • Met het energieprestatiecertificaat (EPC) van de woning
  • Met het postinterventiedossier van de woning, zoals het architectuurplan en plannen van technische installaties.
  • Met een bouwplan, lastenboek of factuur (daaraan zijn wel voorwaarden gesteld)

Als je niet voldoet aan de dakisolatienorm in 2020 kan je in de problemen komen.
Vanaf 1 januari 2020 worden meer strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester. Dit kan worden vermeden door jouw dak te laten isoleren.

Voordelen dakisolatie

Naast dat je met dakisolatie voldoet aan de dakisolatienorm profiteer je van meerdere voordelen. Zo is dakisolatie een van de belangrijkste stappen naar een lagere energiefactuur, aangezien via het dak vaak ongemerkt veel warmte verloren gaat. Daarnaast houdt je door je dak te isoleren in de winter de warmte in je huis vast en in de zomer juist de warme lucht buiten.

Gratis offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang prijsoffertes op maat, zodat je precies weet wat jouw investering in dakisolatie is, hoe je kan voldoen aan de minimum R-waarde met dakisolatie en wat je kan besparen in de toekomst. Door verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, kan je tot wel 40% besparen op de factuur voor het isoleren van je dak.
Vraag gratis offertes aan en zorg dat je voldoet aan de dakisolatienorm!

Ook interessant