Profiteer jij al van het verlaagde BTW-tarief van 6%?

  BE   14 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Profiteer jij al van het verlaagde BTW-tarief van 6%?
Een klus laten uitvoeren aan je woning is meestal een flinke investering. Toch zijn er een aantal fiscale voordelen voor sommige verbouwingen, waar je aardig profijt uit kan halen. In Vlaanderen geldt voor een aantal renovatiewerken aan de woning (isoleren, alarmsystemen, ramen/deuren en meer) een verlaagd BTW-tarief van 6%.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het verlaagde BTW-tarief, moet een woning wel aan een aantal voorwaarden voldoen die strenger zijn dan een aantal jaar geleden. Hier zijn de voorwaarden op een rijtje:

  • De woning is ouder dan 10 jaar.
  • De woning wordt als privéwoning gebruikt.
  • De kosten worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd

Als je aan al deze voorwaarden voldoet geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6% voor verschillende renovatiewerken. Om het makkelijk voor je te maken, hebben wij de 3 klussen die de Vlamingen over het algemeen het meest laten doen op een rijtje gezet.

De 3 populairste klussen met een verlaagd BTW-tarief onder Vlamingen.

Als je gebruik wilt maken van het verlaagde BTW-tarief, zijn dit de 3 beste en meest gekozen klussen om uit te laten voeren aan je huis:

Isoleren

Voor het isoleren van je woning profiteer je van het verlaagde BTW-tarief, waardoor je veel geld bespaart op de kosten. Met het isoleren van je woning bespaar je ook nog eens veel geld op je energierekening. Zo kan je jaarlijks met alleen spouwmuurisolatie al tussen de €200 en €600 besparen op je energierekening. Het verlaagde BTW-tarief maakt het isoleren van je huis dubbel zo aantrekkelijk, waardoor het nog steeds een erg populair product is.

Alarmsystemen

Mede door het verlaagde BTW-tarief schaffen steeds meer mensen een alarmsysteem aan, maar dit is niet de enige reden. Alarmsystemen zijn een stuk goedkoper dan men in eerste instantie denkt. Met een alarmsysteem gaan namelijk de kosten van jouw inboedelverzekering tot wel 20% omlaag. Op lange termijn zal je daarom ook een alarmsysteem terugverdienen. Daarnaast wilt iedereen natuurlijk een inbraak voorkomen en het gevoel van veiligheid behouden. Alarmsystemen zijn daarom zeker een goede investering om te overwegen.

Ramen en deuren

Overweeg je om je ramen en/of deuren te laten vervangen, dan is er ook goed nieuws voor jou. Deze werkzaamheden vallen ook onder het verlaagde BTW-tarief van 6%. Wil je optimaal profiteren? Dan kan je het beste kiezen voor pvc ramen en deuren. Pvc heeft de meeste voordelen van alle materialen die er mogelijk zijn met betrekking tot kozijnen. Pvc ramen en deuren isoleren uitstekend, hebben nauwelijks onderhoud nodig en hebben veel vrijheid in stijl. Door de isolerende werking van de pvc kozijnen bespaar je zelfs ook op je jaarlijkse energierekening.

Offertes vergelijken helpt jou

Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in een van de bovenstaande klussen aan hun huis, vinden het vaak lastig om de juiste specialist te vinden voor deze klus. Door offertes te vergelijken kunnen de huiseigenaren in contact komen met de juiste specialist in hun omgeving. Offertes vergelijken helpt je een handje bij het maken van de juiste keuze.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo