Alles wat je moet weten over PVC ramen en deuren in 2019!

22 februari 2019 Bron: Bouw & Wonen
Alles wat je moet weten over PVC ramen en deuren in 2019!
Als je nieuwe ramen en deuren wil, zijn er drie materialen om uit te kiezen: hout, PVC en aluminium. Alles wat je moet weten over PVC ramen en deuren lees je hier, aangezien ramen en deuren van PVC het populairst zijn onder de Vlamingen. Om deze reden wordt dit veel vaker door specialisten geplaatst dan aluminium en houten ramen en deuren. Dit komt door de vele voordelen die PVC ramen en deuren met zich meebrengen.

Een vernieuwde uitstraling

Met nieuwe PVC ramen en deuren kun jij de uitstraling van jouw woning volledig veranderen. Zo zijn ze namelijk in veel kleuren, materialen en maten verkrijgbaar. Meer licht in je woning? Dan kunnen PVC ramen en deuren wellicht de oplossing bieden. Als je voor een wit schrijnwerk gaat met veel glas, zul je merken dat de ruimte in jouw woning aanzienlijk groter wordt. Toch liever een klassiek karakter behouden van jouw woning? Dan is PVC ook verkrijgbaar met een houtnerf. Met houtnerf heb je geen gedoe met het onderhoud maar wel de karakteristieke eigenschappen.

Wooncomfort

Nieuwe PVC ramen en deuren zorgen ervoor dat jouw woning een aangenamer wooncomfort krijgt. Door de isolerende werking, met name van PVC ramen en deuren, zorg je ervoor dat warmte niet ontsnapt uit je woning en koude lucht niet te allen tijde binnen kan komen. Hierdoor verlaag je de energierekening aanzienlijk tot wel 150Ä per jaar, mits je kiest voor een goed schrijnwerk met goede beglazing.

Alles wat je moet weten over PVC ramen en deuren in 2019!

Vlaamse Renovatiepremie

Om op de kosten te besparen is er in Vlaanderen nog een mooie premie voor PVC ramen en deuren. Wanneer je ramen en deuren laat plaatsen heb je wellicht aanspraak op de Vlaamse renovatiepremie. De renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde factuur met het maximum van 10.000Ä. Dit is mooi meegenomen en zal resulteren in lagere kosten.

Prijs nieuwe ramen en deuren

Ramen en deuren van PVC plaatsen is een goede investering voor je woning. Naast dat je energierekening lager wordt omdat je betere isolatie hebt, stijgt je wooncomfort en maak je aanspraak op een renovatiepremie. De prijs van PVC ramen en deuren liggen rond de 350Ä m2. Echter verschilt de prijs enorm door verschillende groottes (m2) en materialen en wensen. Wij raden dan ook aan om offertes te vergelijken, zodat je in contact kan komen met specialisten en een beter beeld hebt van de prijs voor jouw klus. Zo helpt een prijsopgave per maat je bij het maken van de meest efficiŽnte keuze.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo