De 5 meest gestelde vragen over aluminium ramen

  BE   Bron: Bouw & Wonen
De 5 meest gestelde vragen over aluminium ramen
Aluminium ramen worden steeds populairder in België. Toch zitten veel huishoudens nog met verschillende vragen. In dit artikel worden de vijf meest gestelde vragen over aluminium ramen beantwoord.

Waarom aluminium ramen en geen pvc of houten ramen?

Aluminium is een fijn product om mee te werken in de bouw. Dit komt omdat het een fraaie moderne uitstraling heeft en een hoogstaande thermische capaciteit heeft. Dit betekent dat aluminium ramen niet tot nauwelijks gevoelig zijn voor hoge temperatuurverschillen. Daarnaast hebben aluminium ramen een hoge isolatiewaarde, hiermee bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en zijn ze ook nog eens duurzaam. Goed behandelde aluminium ramen vergaan nauwelijks en zijn gemakkelijk te recyclen: er wordt nog steeds aluminium in de bouw gebruikt dat meer dan 100 jaar oud is.

Is zwart de enige kleur die ik kan krijgen voor aluminium ramen?

Het antwoord op deze vraag is simpelweg nee, aluminium ramen zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Men denkt vaak dat dit niet zo is omdat verf gewoonlijk niet hecht aan aluminium, echter is dit niet waar. Je kan aluminium ramen verven met speciale soorten verf, dit is alleen iets gecompliceerder. Aluminium is lastig te schilderen door de beschermlaag die op het metaal zit, dit moet er zorgvuldig afgeschuurd worden. Het is daarom ook verstandig om aluminium ramen te laten schilderen door specialisten. Voor binnen schilderen kost dit rond de 35€-40€ per uur en voor buiten schilderen kost dit rond de 40€-50€ per uur.

Wat kunnen aluminium ramen voor mij betekenen?

Aluminium ramen hebben heel veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van aluminium ramen:

 • Aluminium ramen zijn licht maar super taai, ze zullen niet snel kapot gaan.
 • Aluminium ramen zijn heel duurzaam.
 • Aluminium ramen zijn de meest inbraakwerende ramen die beschikbaar zijn.
 • Aluminium ramen hebben nauwelijks onderhoud nodig
 • Met aluminium ramen verminder je de CO2-uitstoot van je huis met wel 700 kg per jaar.
 • Met aluminium ramen kan je tot wel 200€ op je jaarlijkse stookkosten besparen

Hoe kies ik voor de juiste vakman die aluminium ramen voor mij kan plaatsen?

Door offertes te vergelijken bespaar je flink op de kosten aangezien je de prijzen tegenover elkaar kan zetten. Daarnaast kom je eenvoudig in contact met verschillende specialisten uit de regio. Deze vakmannen kunnen jou advies op maat geven en alle benodigde informatie geven om je te begeleiden in het maken van de beste keuze. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind zo de beste specialist voor jouw klus.


Hoe worden aluminium ramen geplaatst?

Voor de klus begint komt er een vakman die als voorbereiding alle ramen opmeet zodat hij precies weet wat hij nodig heeft om de klus te beginnen. Zodra de aluminium ramen op maat gemaakt zijn worden ze geďnstalleerd. Aan het begin van de klus worden er gaten geboord waaraan het raam wordt geďnstalleerd. Als de gaten geboord zijn, worden er langs alle randen tochtrubbers geplaatst om de isolatiewaarde te optimaliseren. Als dit gedaan is kan het aluminium raam geplaatst worden. Hierna is het een kwestie van vastdraaien en kitten van de randen en kiertjes die nog openstaan.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo