Zonwering

Maak je woning nu al klaar voor de volgende hete zomer

Maak je woning nu al klaar voor de volgende hete zomer
Onze zomers tellen steeds meer hittegolfdagen. De uitdaging van vandaag en morgen is dus om de binnentemperatuur in die omstandigheden onder controle te houden. Met een combinatie van Renson buitenzonwering en nachtkoeling biedt Renson je een efficiënte, natuurlijke en duurzame oplossing voor een aangenaam binnenklimaat. Die twee technieken bereiden jou – en je woning – nu al voor op de volgende hete zomer. Ontdek 5 tips voor een fris huis.

1. Hou de zon tegen voor ze het glas bereikt

De zonnestralen warmen via het glas van je ramen je interieur op. En dan is het kwaad geschied, want de warmte die binnen zit, kan in een goed geïsoleerde en luchtdicht gebouwde woning maar moeilijk opnieuw naar buiten. Het is dus beter de zonnestralen tegen te houden nog voor ze de ramen bereiken. Buitenzonwering van Renson zorgt ervoor dat het binnen niet opwarmt. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Rolluiken werken toch net zo? Klopt, maar dan zit je op mooie zomerdagen wel in een donker huis’.

2. Haal ‘s nachts koelere buitenlucht binnen

Om oververhitting in huis helemaal voor te zijn, combineer je zonwering het best met nachtkoeling. Screens de hele dag naar beneden en enkele ramen de ganse nacht open om je woning te ‘spoelen’ met koelere nachtlucht, daar komt het op neer. Dankzij inbraakveilige en insectenwerende nachtkoelingsroosters in de ramen kan dat voortaan echter ook veilig en in alle comfort. En dat scheelt ’s ochtends heel wat graden op de thermometer.

3. Kies voor automatische sturing

Buitenzonwering werkt optimaal als het automatisch aangestuurd wordt. Een luxmeter monitort dan bijvoorbeeld de hoeveelheid zonnestralen en laat de zonwering automatisch neer vanaf een bepaalde drempelwaarde. Of je nu thuis bent of niet, je ‘smart home’ zorgt zo voor zijn eigen binnenklimaat.

4. Ga voor comfort

Buitenzonwering overdag en passieve, natuurlijke koeling ’s nachts: het blijkt niet alleen een energie-efficiënte combinatie-oplossing, maar het levert ook een aangenamer gevoel op binnenshuis dan ‘geforceerd’ te moeten koelen met artificiële oplossingen. Een aangenaam binnenklimaat op een natuurlijke manier, kortom. Net daarom is nachtkoeling van Renson vooral ook voor slaapkamers een goede oplossing, want daar is het toch vooral dat je ’s nachts in alle veiligheid een raam wil laten openstaan?

5. Maak nu al de keuze

Wacht niet tot de eerste hittegolf van 2021 voor de deur staat om in actie te schieten. Eens de warmte binnen zit, krijg je ze nog moeilijk buiten. Wie nu al goed voorbereid is, komt de komende hete dagen lekker ontspannen door. En ook in je frisse slaapkamer zal je kunnen genieten van een zalige nachtrust.

Maak je woning nu al klaar voor de volgende hete zomer
nachtkoeling van Renson

Ook interessant