Slaapkamers

Welke kussens maken jouw slaapkamer af?

Welke kussens maken jouw slaapkamer af?
Het is het laatste wat je ziet voordat je gaat slapen én het eerste wanneer je opstaat. Dan hebben we het uiteraard over je slaapkamer. Dit is natuurlijk de plek waar je veel tijd doorbrengt en jij écht tot ontspanning kunt komen. Reden genoeg om de slaapkamer optimaal in te richten. Iets wat hierbij het verschil kan maken zijn kussens. Hieronder lees je waarom!

Het ideale kussen om op te slapen

Het optimale hoofdkussen is er een die de natuurlijke houding van het lichaam zo goed mogelijk ondersteunt. Hierbij is het van belang dat je nek- en rugwervel in één lijn staan. Zo kun je nek- en rugklachten voorkomen, of in sommige gevallen zelfs verhelpen. Bij het kiezen van een hoofdkussen moet je daarom kijken naar wat voor soort slaper jij bent: een rugslaper, zijslaper of een buikslaper? Voor iedere ligpositie zijn er speciale kussens die de natuurlijke houding van je wervels ondersteunen.

Kussens ter versiering

Met het juiste kussen voor jouw slaaphouding heb je natuurlijk een eerste goede stap gezet richting een verbeterde slaapkamer. Maar om het helemaal af te maken kun je met sierkussens je kamer nog gezelliger maken. Het aantal kussens die jij in je kamer gebruikt, is een kwestie van smaak, gelukkig kun je hiervoor wel de slaapkamer etiquette gebruiken. Sierkussens geven daarbij extra sfeer in je slaapkamer. Speel bijvoorbeeld met meerdere kleuren of patronen of plaats de kussens eens op verschillende manieren op je bed. Ook kun je een gezellig hoekje creëren in je kamer waarvoor je een stapel sierkussens gebruikt.

Maak het af met mooie gordijnen

Met leuke kussens fleur je de inrichting van je slaapkamer al flink op. Ben je nu toe aan de volgende stap? Kies dan voor deze andere sfeermaker in je slaapkamer: gordijnen. Wanneer je een keuze maakt tussen gordijnen is de kleur en het materiaal het belangrijkst. Zorg er dus voor dat deze bij het interieur van je slaapkamer passen. Het gebruik van contrasterende kleuren wordt hierbij aangeraden. Dit doe je bijvoorbeeld door donkere gordijnen te gebruiken wanneer je een lichte kleur muur hebt, en vice versa. Veel plezier met het inrichten van je nieuwe, gezellige slaapkamer!

Ook interessant