Slaapkamers

Je slaapkamer opruimen, moet dat écht?

Je slaapkamer opruimen, moet dat écht?
Naar jaarlijkse gewoonte geeft Swiss Sense vandaag de aftrap van de Internationale Dag van de Slaap. En omdat we dagelijks gemiddeld 8 uur lang in dromenland vertoeven wordt er vandaag extra aandacht gevraagd voor het belang van een goede nachtrust. In dit bericht deelt opruimcoach Kristel vier lazy opruimtips om je slaapkamer efficiënt op te ruimen. Want een opgeruimde slaapkamer waar je je dag start en eindigt zorgt voor rust in je hoofd. Begin je al spontaan te geeuwen bij het lezen van dit artikel? Lees dan zeker verder, je zal ons eeuwig dankbaar zijn!

Begin klein

Begin elke dag met een opgemaakt bed. Trek je gordijnen helemaal open, doe de kastdeuren van je kledingkast dicht en zorg ervoor dat er geen kleren op de vloer liggen.

Routines

Herhaal bovenstaande elke dag en maak er een gewoonte van om de dingen die je gebruikt meteen weer op te bergen. ‘Dat doe ik later wel’ helpt niet. Dus doe het nu. Elk taakje dat minder dan 5 minuten in beslag neemt doe je best gewoon meteen.

Handig

  • Door in je kasten verticaal te vouwen, zie je in sneller wat je hebt, bespaar je ruimte en verminder je de kans op kreukels.
  • Benut de ruimte onder het bed. Dit is verloren ruimte waar vaak niets mee gedaan wordt.
  • Een grote kledingkast is een must: zo heb je genoeg opbergruimte voor je kledij, schoenen, beddengoed…
  • Eventueel kun je op of in de kast nog wat dozen of bakjes plaatsen waar je seizoensgebonden kleding of accessoires in opbergt.
  • Zoek een mooie opberger voor de spullen die je vaak nodig hebt. Een leuke mand of doos, een cool nachtkastje… En leg er het boek in dat je aan het lezen bent, je flesje water en die oordopjes. Zo heb je alles bij de hand zonder dat het rommelig toont.
  • Extra tip: mocht je (in een kleine kamer) echt opbergruimte te kort komen, dan is de boxspringcollectie SMART storage of voetenbank Lifestyle Clove wellicht wat voor jou!

Je slaapkamer opruimen, moet dat écht?
Voetenbank Clove

Vermijd rommelmagneten

  • De stoel. Ken je hem, die eenzame stoel waar je kleren op belanden? Die vormen uiteindelijk zo een berg, waarvan je niet meer weet welke kledij nu proper is of gewassen moet worden. Ogen dicht en vergeten maar? Jammer genoeg werkt dit niet altijd. We kunnen onze hersenen niet veel meer wijsmaken, ook niet dat er geen rommel is als die er wel is. Weg ermee. Plooi kledij die je nog kan dragen meteen op en leg ze in je kast. De rest kan in de wasmand. Doe het nu, remember?
  • Open kasten. Tuurlijk, op Pinterest ziet dat er helemaal zen uit. Maar in real life is het niet rustgevend. We hebben niet allemaal de skills om te goochelen met leuke vaasjes, boeken en beeldjes toch?
  • Wasmanden in de slaapkamer. Ze schreeuwen weer naar je hersenen dat er nog een berg werk op je ligt te wachten. Niet bepaald namasté dus.

Je slaapkamer opruimen, moet dat écht?
Boxspring Royal Luxor II

Ook interessant