Slaapkamers

Slaapkamer inrichten? Dit zijn handige tips!

Slaapkamer inrichten? Dit zijn handige tips!
Ga je de slaapkamer voor het eerst inrichten of helemaal opnieuw inrichten? Dan kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken. Pak de klus het liefst zo grondig mogelijk aan, zodat je écht blij bent met het resultaat – en er jarenlang van gaat genieten. Dit zijn onze tips!

Vloerkleed op de grond

Hoe de ideale vloer in de slaapkamer eruitziet? Dat is voor iedereen weer anders. We willen je wel aanraden: leg er een vloerkleed neer. Vloerkleden zijn immers heerlijk warm en comfortabel aan de voeten – daar heb je in de slaapkamer veel baat bij. Elke ochtend bij het opstaan voel je dat zachte gevoel aan de voeten! Zeker in de wintermaanden profiteer je daarvan, maar eigenlijk is zo’n vloerkleed het hele jaar door een uitkomst. Kies een vloerkleed in een look die jij mooi vindt: of dat nu hoogpolig in een rustige kleur, of juist laagpolig met een print is.

Aankleding van de wand

Hoe zit het met de aankleding van de muur? Meestal zit hier enkel een witte verflaag op. Prima natuurlijk, maar toch wel een beetje saai. Pak liever uit met een opvallendere verfkleur op de muur. Je kunt het best één wand verven, om te voorkomen dat het te druk wordt. De kleur? Denk aan olijfgroen, terracotta of donkerblauw. Een andere optie: ga voor behang op de wand – dat valt nog net een stukje meer op.

Meubels in de slaapkamer

Welke meubels heb je in de slaapkamer staan? Kies voor mooie exemplaren! Denk aan een bed met een robuust houten frame. Ook een grote kledingkast is een must-have, waar al je kleding en andere spullen in passen. Als er nog plek over is, kun je bijvoorbeeld ook een fauteuil in de slaapkamer zetten. Lekker om een boek op te lezen. Of gebruik ‘m gewoon als plek om je kleding op te bewaren, zoals het in de praktijk meestal gaat.

Goede gordijnen

Hoewel goede gordijnen overal in huis belangrijk zijn, is dat in de slaapkamer absoluut het geval! Je hebt verduisterende gordijnen nodig, zodat je gewoon door kunt slapen als het buiten licht is. Wil je niet altijd de gordijnen potdicht hebben? Dan is het een idee om nog een gordijnlaag op te hangen, die wat minder verduisterend is. Zo kun je kiezen!

Accessoires in de slaapkamer

Tot slot: ga voor leuke accessoires in de slaapkamer. Je hebt vast wel plek voor een plantje hier of daar. En zet een mooi accessoire op je nachtkastje neer. Zo maak je de slaapkamerinrichting persoonlijk.

Ook interessant