Wat is een goed matras?

Bron: Bouw & Wonen
Wat is een goed matras?
Bij de aankleding van een slaapkamer mag een goed matras uiteraard niet ontbreken. In het juiste bedframe is het matras noodzakelijk om een goede nachtrust mogelijk te maken. Hoe een geschikt matras eruitziet, is afhankelijk van veel factoren. Hoe dat zit? We vertellen je er graag meer over!

Welk matras heb ik nodig?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: welk matras heb je nodig? Allereerst is het handig om te weten dat er een heleboel soorten matrassen bestaan. Om te voldoen aan de kenmerken van jouw lichaam, zoals je leeftijd en je lengte, wordt gewerkt met uiteenlopende materialen. Kwalitatief goede matrassen komen van een matrassenwinkel die aandacht besteedt aan je persoonlijke wensen. Allnatura houdt rekening met de kenmerken die bij jouw slaapsituatie passen om tot een orthopedisch doordacht matras te komen. De topkwaliteit matrassen worden in Duitsland gemaakt, met aandacht voor de hoogste eisen voor comfortabele matrassen. De materialen worden streng gecontroleerd op bijvoorbeeld schadelijke stoffen. Zo wordt veilig slapen gegarandeerd!

Om tot het juiste matras in de slaapkamer te komen, zijn er veel opties mogelijk. Denk na over het gewenste materiaal, waar je je het best over kunt laten adviseren. Van natuurmatrassen tot matrassen van latex of koudschuim – ieder matras heeft specifieke eigenschappen waarvan er kan worden bepaald of deze relevant zijn voor jouw ideale nachtrust.

Waarom zijn persoonlijke wensen belangrijk bij een matraskeuze?

Een goed matras is voor iedereen anders. Daarom is het zo belangrijk om jouw persoonlijke eigenschappen en wensen mee te nemen bij het uitkiezen van een nieuw matras. Zo moet er rekening worden gehouden met je slaappositie, lengte, leeftijd, gewicht en lichaamstype. Niet elk matras ligt voor iedereen zomaar even goed! Houd ook rekening met zaken zoals de temperatuur in de slaapkamer en de situatie rondom het bed. Wellicht zijn er bepaalde allergieën, zoals die voor huisstofmijt waar veel mensen last van hebben. Ook hier kan het matras op worden ingericht, om zo’n allergie zo goed als mogelijk de baas te blijven.

Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe weet je nu of je aan een nieuw matras toe bent? Na zo’n acht tot tien jaar tijd is het verstandig om een matras te vervangen. Dit heeft met name een hygiënische reden: er komt per jaar toch behoorlijk wat vocht en vuil in het matras terecht. Daarom is het wel zo’n prettig idee om aan vervanging te denken als je al lang op hetzelfde matras slaapt. Je kunt het zo zien: met een nieuw matras kun je weer helemaal fris slapen, trakteer jezelf op dat gevoel van luxe in je prachtige slaapkamer!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo