Meubelen

Alle voordelen van een waterbed op een rij

Alle voordelen van een waterbed op een rij
Een waterbed bestaat uit een matras met één of meerdere kunststof zakken. Deze zakken worden gevuld met water en in de meeste gevallen in een soort opvangbak gelegd. Hierdoor blijft alles goed op zijn plek liggen. Hoewel watermatrassen tegenwoordig minder in de aandacht staan, hebben ze toch een aantal fijne voordelen. In dit artikelen bespreken we 5 positieve punten van een waterbed.

Voordeel 1: Past zich aan elke lichaamsvorm aan

Een van de grootste voordelen van een waterbed is dat het zich helemaal aanpast aan jouw lichaamsvorm. Hierdoor wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en ontstaan er geen drukpunten. Dit kan klachten zoals rugpijn en nekpijn voorkomen. Ook bij chronische medische klachten kan een waterbed een uitkomst zijn. Het zorgt ervoor dat je goed kunt ontspannen en dus een betere nachtrust krijgt. Voor optimaal comfort kun je online bij Silvano het beste waterbed zelf samenstellen. Je kiest de gewenste stabilisatie van het matras, een geschikt model en kijkt naar de mogelijkheden voor het uiterlijk.

Voordeel 2: Geschikt voor mensen met allergieën

Een waterbed is erg geschikt voor mensen met een allergie. Huisstofmijt, stof, huidschilfers en bacteriën kunnen zich namelijk niet in het matras nestelen.

Voordeel 3: Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Door de gesloten opbouw van een waterbed, kan ook zweet niet in het matras trekken. Daarnaast is het heel eenvoudig schoon te maken en dus onderhoudsvriendelijk. Een waterbed is zeker een hygiënische keuze!

Voordeel 4: Zelf de temperatuur bepalen

De meeste waterbedden hebben een ingebouwd verwarmingssysteem. Hiermee kun je zelf de temperatuur van het bed bepalen. In de winter lig je heerlijk warm en in de zomer kun je het juist op de koele stand zetten. Heb je een tweepersoonsbed en heeft jouw partner andere voorkeuren qua temperatuur? Kies dan voor een duo systeem. Zo kunnen beide watermatrassen apart van elkaar de temperatuur instellen.

Voordeel 5: Lange levensduur

In tegenstelling tot een ‘gewoon’ matras, zakt een waterbed niet door en ontstaan er geen kuilen. Hierdoor heeft een waterbed dus een hele lange levensduur. Zelfs na ruim 10 jaar ligt en voelt het bed nog als nieuw. Dit maakt een waterbed een goede investering voor de lange termijn. Het is natuurlijk wel belangrijk om de matrassen op de juiste manier te gebruiken en goed te onderhouden. Dit doe je door het bed regelmatig te reinigen, te ontluchten en speciale waterbedconditioner toe te voegen om algengroei te voorkomen.


Wij zijn benieuwd: overweeg jij om een waterbed te kopen?

Ook interessant