Slaapkamers

Zo maak je van de zolder een prachtige slaapkamer

Zo maak je van de zolder een prachtige slaapkamer
De zolder kan een lastige ruimte zijn om in te richten. Toch kun je er met de juiste tips een prachtige slaapkamer van maken. Hieronder delen we een eenvoudig stappenplan om de zolderkamer helemaal om te toveren tot een oase van rust.

Stap 1. Laat nieuwe generatie dakramen plaatsen

De zolder is vaak een krappe ruimte met schuine wanden. Door het gebrek aan daglicht kan de kamer nog kleiner ogen. Dit zorgt natuurlijk niet voor een aangenaam en rustgevend gevoel. Gelukkig kun je het vrij eenvoudig oplossen door een paar nieuwe dakramen te laten plaatsen. Investeer in dakramen van een goede kwaliteit.
Een VELUX dakraam is altijd een slimme keuze. De nieuwe generatie dakramen hebben namelijk erg veel voordelen. Door het grote glasoppervlak komt er bijvoorbeeld veel meer daglicht in de kamer. Daarnaast hebben de vernieuwde producten een hoge isolatiewaarde en goede ventilatieopties. Ze zijn zowel verkrijgbaar in hout als in kunststof. We raden aan om VELUX dakramen te laten plaatsen door een officiële montagepartner zoals DakraamConcurrent. Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Kijk dan ook even naar het onderstaande filmpje!


Stap 2. Kies een rustgevend kleurenpalet

Als de dakramen eenmaal zijn gemonteerd kun je de muren een likje verf geven. Kies voor een neutrale kleur of een warme tint. Wit, grijs en beige zijn een veilige keuze waar je niet de fout mee in kunt gaan. Wil je toch wat meer experimenten met het kleurenpalet? Kijk dan eens naar zachte kleuren als licht lavendel of een diepe blauw tint met een gedempte look. Tip: hoe lichter de kleur, hoe groter de ruimte lijkt.

Stap 3. Creëer genoeg opbergruimte

De schuine wanden van een zolderkamer lijken in eerste instantie erg onhandig. Maar je kunt hier ook praktische opbergruimte van maken door middel van inbouwkasten! Koop speciale kasten voor op zolder of ga zelf aan de slag met planken en andere opbergsystemen.

Stap 4. Zet het bed midden in de kamer

Om ervoor te zorgen dat je ’s ochtends niet meteen je hoofd stoot aan de schuine wand, is het slim om je bed in het midden van de kamer te plaatsen. De smalle schuine ruimte gebruik je dus puur als opbergruimte. Hierdoor blijft het hoge en ruimtelijke gedeelte over voor je bed.

Stap 5. Maak de kamer gezellig en persoonlijk

Tot slot maak je de slaapkamer helemaal af met decoratie en persoonlijke accessoires. Koop bijvoorbeeld luxe beddengoed met een leuke print, leg een vloerkleed naast je bed, zet een bankje bij het voeteneind en hang mooie foto’s aan de muur.

Ook interessant