Meubelen

Wat zijn de voordelen van traagschuim?

Wat zijn de voordelen van traagschuim?
Een gezonde slaap is voor iedereen van groot belang. Niet alleen zorgt dit voor een goede productiviteit de volgende dag, het bepaalt ook voor een groot deel jouw humeur. Dat jij een goede nachtrust kan pakken, is dus niet alleen fijn voor jou, maar ook wel zo fijn voor jouw omgeving. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de slaap te bevorderen, wanneer het toch even niet zo goed wil lukken met slapen. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat traagschuim helpt met een gezonde slaap. Maar wat zijn de voordelen van traagschuim?

Traagschuim verdeelt en verlaagt de druk

Het eerste voordeel van traagschuim is dat het de druk kan verdelen en verlagen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het M-Line matras.

Wanneer jij slaapt op traagschuim, zul je vanzelf merken dat je comfortabel ligt. Dit komt omdat het materiaal het gewicht van jouw lichaam over het hele matras verdeelt. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het aantal drukpunten verlaagd kunnen worden.

Waar het verdelen en verlagen van de druk ook voor zorgt, is een betere doorbloeding. Voor een goede gezondheid is ook dit erg belangrijk en daar kan traagschuim dus bij helpen.

Traagschuim vormt zich naar jouw lichaam

Wat ook erg fijn is aan traagschuim, is dat het zich naar jouw lichaam vormt. Dit zorgt er mede voor dat je erg comfortabel kunt liggen. Het materiaal is namelijk ingericht op jou.

Normaal gesproken keert een matras snel terug naar de oude vorm wanneer jij bijvoorbeeld je hand erop drukt. Bij traagschuim gaat dit net even wat anders. Druk je hierop met je hand, zul je zien dat het maar erg langzaam terugkeert naar de originele vorm. Daar komt ook de naam ‘traag’ schuim vandaan.

Extra tips voor een gezonde slaap

Traagschuim kan dus helpen bij een gezonde slaap bijvoorbeeld dus in de vorm van een M-Line matras, maar alleen daarmee ben je er nog niet. Er zijn namelijk nog meer tips die jou kunnen helpen bij een goede nachtrust. Gelukkig maar, want slapen is enorm belangrijk zoals je zult weten.

De eerste extra tip is: zorg voor een comfortabele ruimte. Dit kan je doen door jouw leefruimte in te richten naar jouw wensen. Plaats bijvoorbeeld decoratie items waar jij blij van wordt. Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel komt te zitten, waardoor je automatisch ook beter gaat slapen.

Verder is het belangrijk om enkele uren voordat je gaat slapen, niet meer te eten of sterke middelen te gebruiken, zoals cafeïne. Dit belemmert jouw nachtrust niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua kwantiteit.

Wat wél een goed idee is, is om ongeveer een uurtje voor het slapen iets te gaan doen waardoor je kunt ontspannen. Denk dan bijvoorbeeld aan het lezen van een boek of het maken van een korte wandeling. Het is niet aan te raden om televisie te kijken of naar een ander beeldscherm.

Ook interessant