Interieur

Een matras is voor 80% verantwoordelijk voor ons slaapcomfort

Een matras is voor 80% verantwoordelijk voor ons slaapcomfort
Er bestaat niet zoiets als één enkele ideale matras. Hoe goed een matras is, zal afhangen van uw lichaamsbouw, slaappositie, temperatuurvoorkeuren en eventuele aandachtspunten zoals nek- en spierpijn. De matras is voor 80% verantwoordelijk voor ons slaapcomfort. Kies je een matras dan is het van belang te letten op een aantal functies teneinde een goede keuze te maken om snel in een berenzoete slaap te vallen.

Een bed is om te dromen, een noodzaak om het monotone van het bestaan vorm te geven. “Dromen zijn belangrijk, wie geen dromen heeft evenmin een werkelijkheid”, aldus een citaat van de filosoof Karel Boullart. We kiezen best een goede matras.

Wat verlangen we van een topmatras?

De matras moet zich aanpassen aan de lichaamsvorm om comfortabel te liggen zodat u comfortabel ligt.

Een stabiele matras zorgt ervoor dat uw partner niet wordt gestoord bij elke beweging
Een degelijke matras isoleert en behoudt de warmte. 

Van belang is ook dat u niet badend in het zweet ontwaakt en dat de matras voldoende vochtdoorlatend is.

Wervelkolom recht

De kern van de massa van uw matras moet minimum 12 centimeter dik zijn en dit zonder tijk of extra lagen. Hét criterium bij uitstek is uiteraard de lichaamsondersteuning. Daarom is het aangewezen dat u met twee uw matras kiest. Een goede matras past zich aan uw lichaam aan en zakt niet door, zodat de wervelkolom in de lighouding recht blijft.
Voor een goede verluchting is het trouwens aan te bevelen dat tussen bed en vloer de afstand minimum 25 cm bedraagt.

Wervelkolom recht


Welke matras?

Er zijn vele soorten matrassen: latex matrassen, traagschuim matrassen, polyester matrassen, koudschuimmatrassen, binnenvering matrassen, waterbedden….

Binnenveringsmatrassen worden het meest verkocht. Ze hebben ongeveer 55% marktaandeel. Het zijn elastische, lichte en duurzame matrassen met een prima vochtafvoer en een goede isolatie. De verluchting is optimaal omdat de lucht tussen de veren vrij kan circuleren. Deze soort matrassen nemen na het opstaan snel weer hun oorspronkelijke vorm aan.

In bijna alle hotels worden dit type matrassen gebruikt. En dat zal wel een goede reden hebben.

De matrassen bieden door hun verenstructuur een soepel matras dat zich gemakkelijk aan het lichaam aanpast

Het matras is geschikt voor mensen met een gewicht tot 120 kilo. Hoe hoger de druk (schouder of bekken) hoe meer tegendruk de veren genereren. Bij pocketvering is er zelfs sprake van aparte lichaamszones. Het matras past zich aan het gewicht dat erop ligt.

Goedkoop matras

Het matras is relatief goedkoop te produceren, mede door de enorme verkoop ervan.

Het matras kan direct op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Een lattenbodem is niet noodzakelijk, maar maakt het matras wel soepeler. Dus hoe harder de ondergrond, hoe harder het matras zal aanvoelen.

Ook interessant