Decoratie

Leuke manieren om lege muren aan te kleden

Leuke manieren om lege muren aan te kleden
Foto: photowall.nl
Het is soms best wel lastig om je huis tot in de puntjes af te krijgen. Misschien ben je heel tevreden met de basis; de kleur op de muur en het behang, gecombineerd met de vloer en de meubels. Maar dan rest je nog wel de aankleding van de ruimtes. Hoe kleed je het nu aan? Welke stijl past bij de rest van je interieur? Ga je voor prulletjes, vazen, bloemen en andere kleine spulletjes voor in de kast, op plankjes en op tafel? Hang je een groot schilderij op of vul je de leegte van de muren op een andere manier? Hier zijn leuke manieren om de puntjes op de i te zetten in je huiskamer.

Fotobehang

Je ziet het steeds vaker voorkomen in huizen: muren die opgemaakt zijn door middel van fotobehang. Dat kunnen natuurfoto’s zijn, plaatjes van jungledieren, planten en bloemen, kunst of leuke prints voor kinderen. Het is dus niet alleen geschikt voor in je woonkamer, maar ook zeker voor op de slaapkamers. Je kunt het rustig houden, maar je kunt ook kiezen voor een drukkere print, die je mooi kunt combineren met een zachte, rustige kleur op de andere muren.

Wil je het extra bijzonder maken? Op Photowall kun je je eigen foto laten drukken op fotobehang. Wat dacht je van een mooie trouwfoto of een foto van een gezinsshoot? Zorg er wel voor dat je een foto kiest, waarvan je zeker weet dat je er jaren tegenaan kunt kijken, zonder het zat te raken. Dan is het aan te raden om een foto te kiezen waar de personen niet te dicht op de voorgrond staan, maar juist wat verder weg, zodat je ook wat landschap of achtergrond ziet. Dat gaat minder snel vervelen.

Canvas prints

Wat ook heel leuk is: één van je mooiste foto’s laten drukken op canvas. Zo kun je je foto elke dag bewonderen aan de muur. Misschien een trouwfoto of een vergroting van een foto die je eens van je kinderen hebt gemaakt. Wil je nog iets meer dan canvas? je kunt er ook voor kiezen om je foto te laten drukken op hout bijvoorbeeld.

Als je een mooie afdruk wilt in de vorm van een poster, kun je die ook mooi inlijsten in een grote lijst in jouw favoriete kleur. Maak het passend bij de rest van je interieur.

Fototegels

Kun je niet kiezen welke foto je het liefst aan de muur hebt en ben je al weer gauw toe aan verandering? Dan zijn fototegeltjes ideaal voor jou. Je kunt zelf kiezen hoeveel je er wilt, welke vorm je graag wilt en als je wilt wisselen van positie of helemaal wilt wisselen van foto, dan is dat zo gepiept door de magnetische achterkant van de tegeltjes. Wil je nog meer foto’s aan de muur, dan kun je makkelijk uitbreiden, door de foto’s online te uploaden op de website, waar je je tegeltjes wilt bestellen. Binnen een paar dagen heb je ze binnen en kun je ze aan de muur bevestigen met een plakstripje.

Hoe heb jij je muren aangekleed? Ga jij voor een schilderij, fotobehang of een mooi ingelijste afdruk?

Ook interessant