Slaapkamers

Met deze tips creëer jij een rustgevende slaapkamer

Met deze tips creëer jij een rustgevende slaapkamer
Een goed begin van de dag begint met een goede nachtrust. Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw slaapkamer om te toveren tot een rustgevende ruimte. Zorg ervoor dat elementen die jouw nachtrust kunnen verstoren zoals blauw licht van een mobiele telefoon, laptop of een televisie. Zoveel mogelijk geweerd worden uit de slaapkamer. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere manieren om rust te creëren in jouw slaapkamer. Je brengt hier immers een behoorlijke gedeelte van jouw dag door. Dus het is belangrijk dat de ruimte prettig en rustgevend aanvoelt. Met deze tips geniet jij binnen de kortste keren van een rustgevende slaapkamer.

Kies het juiste bed

Het bed is het allerbelangrijkste onderdeel van jouw slaapkamer. Een bed moet er niet alleen leuk uitzien, maar vooral ook comfortabel en van goede kwaliteit zijn. Het juiste bed maakt of breekt een goede nachtrust. Wat het juiste bed is voor jou, is afhankelijk van jouw wensen. Waar de een beter slaapt op een hard matras, slaapt de ander beter op een zacht matras. Caresse boxsprings heeft een ruim assortiment een kwalitatief goede boxsprings. Zorg ervoor dat je het bed goed positioneert in de slaapkamer. De ideale plek hiervoor is in het midden van de kamer waarbij je de zijkanten liever niet tegen een raam, verwarming of muur zet. Op deze manier blijft er voldoende ruimte rondom het bed zodat jij comfortabel in- en uit kunt stappen.

Het perfecte beddengoed

Naast het perfecte bed, is het beddengoed ook ontzettend belangrijk. Het kopen van het juiste beddengoed bij Beds & Bedding beddenspecialist zorgt voor een betere nachtrust. De kwaliteit van stof is hierin vooral heel belangrijk. Een kwalitatief goede stof voelt veel prettiger aan op de huid en zorgt ervoor dat de temperatuur beter geregeld wordt. Ga jij voor een rustgevende slaapkamer? Kies dan voor effen beddengoed. Prints zijn leuk, maar ook druk en zorgen voor een onrustig gevoel in de slaapkamer.

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Een rustgevende slaapkamer, is een opgeruimde slaapkamer. Zorg ervoor dat er geen rommel zoals kleren of schoenen op de vloer rondslingeren. En schaf een aantal opbergboxen aan die je bijvoorbeeld onder het bed kunt plaatsen. Kies voor afgesloten kasten, een open kast is leuk maar zorgt voor een rommelige aanblik en daardoor een onrustig gevoel.

Het juiste klimaat voor een rustgevende slaapkamer

De juiste temperatuur in de slaapkamer is ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust. De ideale slaapkamertemperatuur is vooral niet te warm. Een temperatuur rond de 16 tot maximaal 18 graden is perfect. Zorg er daarnaast voor dat je de slaapkamer overdag voldoende lucht door de ramen open te zetten. Ook planten geven zuurstof af en zorgen voor een schonere lucht en rustgevende sfeer in de slaapkamer. Een koude slaapkamer is beter dan een te warme slaapkamer.

Zorg voor de juiste verlichting

Zorg dat je in de slaapkamer altijd kiest voor warme en zachte verlichting. Een wake-up lamp kan helpen om rustig wakker te worden. De juiste gordijnen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk daglicht binnen kan komen tijdens jouw slaapmoment. Hierdoor zal je een betere nachtrust hebben.

Gebruik neutrale kleuren in de slaapkamer

Als allerlaatste; de kleur van de slaapkamer. Probeer felle kleuren en printen zoveel mogelijk te vermijden. Dit is misschien ontzettend leuk als eyecatcher in de woonkamer, maar voor een rustgevende slaapkamer kun je dit beter vermijden. Gebruik natuurlijke en aardse tinten om zoveel mogelijk rust te creëren. Neutrale kleuren laten de ruimte ook wat ruimtelijker lijken.

Ook interessant