Decoratie

Wooninspiratie tips voor elke ruimte in jouw woning

Wooninspiratie tips voor elke ruimte in jouw woning
Elke ruimte in huis is anders. Bij elke ruimte past dan ook andere decoratie of meubels. Door het gebruik van de juiste decoratie kun je een ruimte helemaal af maken. Daarnaast kun je middels verschillende decoratie items jouw persoonlijkheid in een ruimte laten spreken. Een huis is namelijk pas een thuis wanneer jij je er helemaal comfortabel voelt. Wij zochten voor jou uit hoe je decoratie kunt toepassen in elke ruimte van het huis.

Decoratie in de hal

De hal is meestal de eerste ruimte die je binnenstapt in een woning. Het is dan ook heel belangrijk om deze ruimte opgeruimd en netjes te houden. Niks zo vervelend als na een lange werkdag thuiskomen en meteen in een rommelige hal binnen te stappen. Ook is het de eerste indruk die gasten krijgen van jouw woning. Zorg dus voor de juiste inrichting van jouw hal. Plaats er een mooie kapstok voor de jassen, een sidetable en een schoenenrek. Sidetables zijn ideaal om leuke decoratie items op de plaatsen. Wanneer je voor een sidetable met lades kiest kun je er ook fijn kleine items zoals handschoenen, sjaals of mutsen in opbergen.

Decoratie in de woonkamer

De grote meubels in de woonkamer blijven vaak een heel aantal jaren staan. Daarom is het leuk om de woonkamer aan te kleden met mooie decoratie items. De meest gebruikte decoratie items in de woonkamer zijn leuke kussens en een plaid voor op de bank. Een mooi vloerkleed, wat je voor de afwisseling ook prachtig tegen de wand kunt hangen. Een aantal mooie groene planten of verse bloemen. Iets voor aan de muur zoals een schilderij. Of een mooie kandelaar voor op tafel. Wanneer je het persoonlijker wil maken is het leuk om foto’s op te hangen of neer te zetten.

Decoratie in de Slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar je tot rust komt. Het is daarom belangrijk om deze ruimte niet te vol en te druk te maken. Zorg voor een rustige uitstraling zonder teveel poespas. Dat kan je nachtrust namelijk verstoren. Om de slaapkamer toch gezellig te maken kun je kiezen voor een aantal lekkere kussens voor op het bed. Een mooie stoel (iets om op te zitten anders dan het bed). Of een lekker tapijt. Wanneer je het bed & de nachtkastjes op het tapijt plaatst, zorgt dit ook voor meer rust en één geheel in de ruimte.

Decoratie in de keuken

De keuken is misschien wel een van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Een nieuwe keuken gaat vaak een jaar of 30 mee. Het is dus belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe keuken voor een tijdloos design te gaan. Denk hierbij aan neutrale kleuren en elementen, en kies voor vormen die altijd actueel blijven. Leuke decoratie voor de keuken kan een kruidenrekje zijn, of een plankje met bijvoorbeeld kookboeken erop. Je kunt ook kiezen voor een mooi krijtbord waar je op kunt schrijven wat er deze week gegeten wordt, of wat er nog gekocht moet worden. Erg handig, en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Weet jij nog niet helemaal hoe je een elke ruimte van jouw woning het beste kunt stijlen? Dan kun je online ontzettend veel tips, tricks en informatie vinden. Met deze wooninspiratie tips voor elke ruimte in jouw woning kom je vast al een heel eind!

Ook interessant